Pérez snapt niet waarom Leclerc het niet lukte: 'Het was vrij gemakkelijk om te doen' Formule 1
Formule 1

Pérez snapt niet waarom Leclerc het niet lukte: 'Het was vrij gemakkelijk om te doen'

Pérez snapt niet waarom Leclerc het niet lukte: 'Het was vrij gemakkelijk om te doen'

Sergio Pérez snapt niet waarom Charles Leclerc George Russell niet lang leek te kunnen ophouden tijdens de laatste rondes van de race in Abu Dhabi. Leclerc probeerde Russell op meer dan vijf seconden achterstand te laten finishen van Pérez, maar kwam uiteindelijk 1,1 seconden tekort. Volgens de Mexicaan had Leclerc dit echter makkelijk kunnen voorkomen.

In de laatste ronden van de Abu Dhabi-race bleek Pérez in een sleutelpositie te zitten bij de strijd om P2 tussen Mercedes en Ferrari. Nadat Pérez Russell met nog een paar ronden te gaan naar de derde plaats had verdreven, liet Leclerc de Mexicaan ook door in de hoop dat hij een gat van vijf seconden naar Russell kon slaan. Op die manier zou Leclerc alsnog de tweede plaats pakken, Pérez had namelijk nog altijd een vijf seconden-straf aan zijn broek hangen na het incident met Lando Norris, en Russell niet hoger eindigen dan P4. Het plan van Ferrari mislukte echter, en Mercedes bleef daardoor op P2 in het constructeurskampioenschap staan.

Perez kwam uiteindelijk 1,1 seconde te kort om de laatste podiumplaats te stelen. Volgens de 33-jarige coureur kwam dat uiteindelijk doordat Leclerc niet probeerde om Russell af te remmen in de krappe laatste sector. Op de vraag van Motorsportweek of Pérez begreep wat Leclerc probeerde te doen, antwoordde de Red Bull-coureur: 'Ja, dat deed ik. Maar ik bedoel, ik was verbaasd, want ik dacht dat Charles George op het einde een beetje zou tegenhouden in de laatste sector. Ik denk dat ik 1,1 seconde van George eindigde en ik dacht dat hij (Leclerc, red.) hem ging tegenhouden.'

De Mexicaanse coureur snapt ook niet zo goed waarom de Monegask dat niet deed, want 'het was vrij gemakkelijk om te doen in de laatste sector, maar misschien had hij niet de volledige informatie.' Doordat Russell binnen vijf seconden van de eindtijd van Pérez wist te eindigen, werd het de tweede keer dit seizoen dat de coureur een podiumplaats verloor door een straf, nadat hem dat tijdens de Braziliaanse Grand Prix in de laatste ronde ook was overkomen.

Pérez: 'De zaterdagen zij dit seizoen erg moeilijk geweest'

Dat Pérez uiteindelijk het podium miste, was niet alleen de schuld van Leclerc, want de Mexicaan reed vanaf het begin van de race al een herstelrit na een tegenvallende kwalificatie op de zaterdag. Pérez hoopt nu om zijn vorm over één ronde te verbeteren voor het volgende seizoen. 'Ik denk dat de vorm op zondag heel erg sterk is geweest dit jaar. Ik bedoel, dat is denk ik de enige reden dat we tweede zijn geworden in het kampioenschap. Zeker, de zaterdagen zijn dit seizoen erg moeilijk geweest', aldus de Mexicaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws