Nürburgring: 'Op dit moment geen plannen voor een Formule 1-race in 2021' Formule 1
Formule 1

Nürburgring: 'Op dit moment geen plannen voor een Formule 1-race in 2021'

Nürburgring: 'Op dit moment geen plannen voor een Formule 1-race in 2021'

De Nürburgring kan afgestreept worden als naam om de Grand Prix van Australië te vervangen eind dit jaar. De circuitdirectie heeft aan F1Maximaal laten weten dat er geen plannen zijn om dit jaar nog een Formule 1-race te organiseren.

Vorig jaar was het bekende Duitse circuit nog wel een invaller op de Formule 1-kalender. Door de coronapandemie vielen tal van races uit, waardoor er een blik aan Europese circuits werd opengetrokken. Onder meer de Nürburgring was één van de circuits die in 2020 als invaller op de kalender verscheen. Dit jaar gebeurt dat echter niet, zo laat de persafdeling van de Nürburgring weten. '

Zodoende valt er in ieder geval één circuit af voor het gat dat de Australische Grand Prix achterlaat op 21 november. Melbourne zou in eerste instantie de seizoensopener organiseren, maar door de coronapandemie werd de race naar het einde van het seizoen verschoven. De pandemie gooit echter volledig roet in het eten.

Race in Midden-Oosten optie

Het ligt in de lijn der verwachtingen dat een land uit het Midden-Oosten de Australische Grand Prix vervangt. Na 21 november vinden er namelijk nog twee races plaats: de GP van Saoedi-Arabië en die van Abu Dhabi. Gesproken wordt over een eventuele tweede wedstrijd in Bahrein, dat ook al de seizoensopener organiseerde, of het Losail International Circuit, bekend van de MotoGP-race van Qatar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws