GP Eifel

De Grote Prijs van de Eifel werd in 2020 op 11 oktober verreden in Duitsland. Het was de eerste en vooralsnog laatste keer dat de race georganiseerd werd, als elfde Grand Prix van coronajaar 2020. Veel races gingen in 2020 niet door, en dus zocht de Formule 1 naar vervanging in Europa.

Bekijk hier de volledige agenda van het huidige seizoen.

Deze pagina gaat verder onder het nieuws.

Nürburgring

Wie in januari 2020 had gezegd dat de Nürburgring op de Formule 1-kalender zou staan dat jaar, werd voor gek verklaard. Door de coronacrisis werden er echter tal van races afgelast en dus moest de Formule 1 op zoek naar vervangende circuits. De Nürburgring leek in eerste instantie niet aan de orde, aangezien de Hockenheimring als eerste naam naar boven kwam, maar het circuit in Nürburg wist zich uiteindelijk wel op de kalender te plaatsen in tegenstelling tot het circuit in Hockenheim.

In 2013 werd er voor het laatst gereden op de Nürburgring. Toen wist Sebastian Vettel de Grand Prix van Duitsland op zijn naam te schrijven. In de zes opeenvolgende jaren vonden de races plaats op de Hockenheimring. Na zeven jaar afwezigheid keerde de Nürburgring dus eenmalig terug op de kalender.

De Nürburgring kent een lengte van 5,148 km en daarbij komen de coureurs zestien bochten tegen. Vanaf 1995 behoort de Nürburgring tot één de traagste races. In 2002 is het circuit dan ook aangepast met de Mercedes-arena. Dat is een bochtencombinatie vlak na de start/finish-lijn. Deze aanpassing moest ervoor zorgen dat er meer spektakel is tijdens de races, maar ook om de eerste bocht te vermijden wat voorheen een gevaarlijk punt was bij de start van de race. 

Layout Nürburgring


GP Eifel Nieuws