GP Eifel

De Grote Prijs van de Eifel werd in 2020 op 11 oktober verreden in Duitsland. Het is de eerste keer dat de race georganiseerd wordt en gaat de boeken in als de elfde GP van het jaar 2020. Bekijk hier de volledige agenda van het seizoen 2020. De Grand Prix werd georganiseerd vanwege de vele afgelastingen in het 2020-seizoen. Veel races gingen niet door en daarom zocht de Formule 1 naar vervanging in Europa.

Deze pagina gaat verder onder het nieuws.

Nürburgring

Wie in januari had gezegd dat de Nürburgring op de Formule 1-kalender zou staan dit jaar, werd voor gek verklaard. Door de coronacrisis zijn er echter tal van races afgelast en dus moest de Formule 1 op zoek naar vervangende circuits. De Nürburgring leek in eerste instantie niet aan de orde, aangezien de Hockenheimring als eerste naam naar boven kwam. Maar het circuit in Nürburg wist zich uiteindelijk wel op de kalender te plaatsen in tegenstelling tot die in Hockenheim.

In 2013 werd er voor het laatst gereden op de Nürburgring. Toen wist Sebastian Vettel de Grand Prix van Duitsland op zijn naam te schrijven. In de zes opeenvolgende jaren vonden de races plaats op de Hockenheimring. Na zeven jaar afwezigheid keert de Nürburgring dus terug op de kalender.

De Nürburgring kent een lengte van 5,148 km en daarbij komen de coureurs zestien bochten tegen. Vanaf 1995 behoort de Nürburgring tot één de traagste races. In 2002 is het circuit dan ook aangepast met de Mercedes-arena. Dat is een bochtencombinatie vlak na de start/finish-lijn. Deze aanpassing moest ervoor zorgen dat er meer spektakel is tijdens de races, maar ook om de eerste bocht te vermijden wat voorheen een gevaarlijk punt was bij de start van de race. 

Layout Nürburgring


Eenmalige GP?

Aangezien de Nürburgring bij wijze van nood aan de Formule 1-kalender is toegevoegd, is het nog maar de vraag of we de Nürburgring en dus ook de Grand Prix van de Eifel ook na 2020 op de Formule 1-kalender terugzien. Veel van de dit jaar uitgestelde races vinden wel gewoon in 2021 plaats en zodoende wordt het dringen voor de circuits. Als alle circuits ook in 2021 terugkeren, dan zouden er dat jaar 26 races verreden worden en dat zijn er veel.

Tijdschema GP van de Eifel

9 oktober 11.00u - Eerste vrije training Grand Prix van de Eifel 2020

9 oktober 15.00u - Tweede vrije training Grand Prix van de Eifel 2020

10 oktober 12.00u - Derde vrije training Grand Prix van de Eifel 2020

10 oktober 15.00u - Kwalificatie Grand Prix van de Eifel 2020

11 oktober 15.10u - Grand Prix van de Eifel 2020

GP Eifel Nieuws