AMuS: 'Seizoen 2022 start met races in Bahrein en Saoedi-Arabië' Formule 1
Formule 1

AMuS: 'Seizoen 2022 start met races in Bahrein en Saoedi-Arabië'

AMuS: 'Seizoen 2022 start met races in Bahrein en Saoedi-Arabië'

Volgens het gerenommeerde Auto, Motor und Sport start het Formule 1-seizoen 2022 op 20 maart met de Grand Prix van Bahrein. Een week later al zou de Grand Prix van Saoedi-Arabië volgen. Ook over de wintertests is meer bekend. Die zouden worden uitgebreid ten opzichte van het voorseizoen van 2021. Officieel is de berichtgeving nog niet.

Net als deze jaargang zal het seizoen volgens bronnen uit de paddock beginnen in Bahrein. Opvallender is dat de Grand Prix van Saoedi-Arabie een week later al verreden zou gaan worden. De race wordt dit jaar voor het eerst verreden en staat gepland voor 5 december. Amper vier maanden later vindt de tweede Grand Prix in het land plaats. Ook de datum van de Grand Prix van Oostenrijk is bekend bij AMuS. Naar verluidt doet de Formule 1 de Red Bull Ring op 10 juli 2022 aan.

De wintertests gaan weer terug naar het oude format. Deze jaargang werden er slechts drie testdagen gehouden op het Bahrain International Circuit, maar dat zouden er volgend jaar weer zes gaan worden. Dit vanwege de nieuwe Formule 1-bolides die hun intrede doen in 2022. Door de hevige regelverandering zouden die dusdanig anders zijn, dat meer testdagen gewenst zijn.

Wintertests weer terug in Barcelona

Het voorseizoen begint op 23 februari met een drietal testdagen in Barcelona, de traditionele testlocatie die in 2021 werd overgeslagen. Op 11 maart verhuist het circus vervolgens naar Bahrein voor de laatste drie sessies.

Wel dienen de regels naar alle waarschijnlijkheid aangepast te worden. Er moeten namelijk minimaal tien dagen tussen de laatste wintertest en de eerste vrije training van het nieuwe seizoen zitten. Dat is in het scenario hierboven geschetst slechts een krappe week.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws