Ocon merkt dat auto's te stijf zijn: 'Het is gewoon niet gezond voor de toekomst' Formule 1
Formule 1

Ocon merkt dat auto's te stijf zijn: 'Het is gewoon niet gezond voor de toekomst'

Ocon merkt dat auto's te stijf zijn: 'Het is gewoon niet gezond voor de toekomst'

Esteban Ocon schaart zich in het kamp van Lewis Hamilton, George Russell, Pierre Gasly en Valtteri Bottas. De coureur van Alpine vindt dat er iets gedaan moet worden aan de bolides, waardoor de rijders niet meer kampen met fysieke ongemakken als gevolg van porpoising. De coureur is bang dat het stuiteren nog erger gaat worden tijdens de aankomende Grand Prix van Canada, aangezien het Circuit Gilles Villeneuve een stuk hobbeliger is dan de baan in Baku.

Gedurende het Grand Prix-weekend in Azerbeidzjan hebben meerdere coureurs geklaagd over hun stuiterende bolides. Ocon denkt dat het nog erger zal worden. 'Het circuit in Baku was nog niet eens zo hobbelig, maar als we naar Montreal of Singapore gaan, dan zal het pas echt pijn gaan doen', wordt Ocon geciteerd in RaceFans. 'Ik heb wel al gehoord dat er mogelijk gesprekken gaan komen met de FIA hoe we op technisch vlak verder moeten gaan en dat ze de problemen serieus nemen.'

Ocon geeft aan dat hij zijn best moest doen om niet over de hobbels te rijden op het Baku City Circuit. Hij geeft ook aan dat hij pijn had in zijn Alpine-bolide. 'We moeten ervoor zorgen dat de auto's een beetje beter te besturen zijn, want zelfs in Baku moesten we de hobbels vermijden. Bovendien kan je zien dat de auto's naar een bepaalde kant trekken op de rechte stukken. Met weinig brandstof aan boord is het nog vervelender. Er waren coureurs die meer pijn ervoeren dan ik, maar het was zeker niet fijn.'

Ocon: 'Kunnen onze lichamen gewoon niet voorbereiden'

De FIA heeft dus aangegeven dat het de klachten serieus neemt. Ocon denkt te weten waar de bolides verbeterd kunnen worden. 'We moeten ons realiseren dat het niet gezond is voor de toekomst. Het heeft niet per se met porpoising te maken, maar ik denk dat het komt door de algehele stijfheid van de auto's. Daardoor krijg je stevige klappen te verwerken op de rechte stukken en daar kunnen we onze lichamen gewoon niet op voorbereiden', besluit de enkelvoudig racewinnaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws