Sainz wil niks weten van kampioenschap: 'Ik ben geen onderdeel van de titelstrijd' Formule 1
Formule 1

Sainz wil niks weten van kampioenschap: 'Ik ben geen onderdeel van de titelstrijd'

Sainz wil niks weten van kampioenschap: 'Ik ben geen onderdeel van de titelstrijd'

Carlos Sainz denkt momenteel niet meer aan de titel. De coureur van Ferrari heeft al meerdere nulscores op moeten schrijven en bezet op het moment de vijfde plek in het kampioenschap met 67 punten achter koploper Max Verstappen. Sainz geeft aan dat hij zich nog niet honderd procent voelt in de Ferrari-bolide, maar dat hij dit seizoen wel al een race had kunnen winnen.

Ferrari heeft de voorsprong in het kampioenschap moeten laten aan Red Bull Racing. Sainz vindt zichzelf geen factor in de titelstrijd. 'Nee, ik denk niet dat ik nog onderdeel ben van de titelstrijd', vertelt de coureur bij Marca. 'Met twee uitvalbeurten in korte tijd heb ik al vroeg een grote achterstand opgelopen in het kampioenschap. Vanaf dat moment denk ik niet meer na over de titel. Ik voel me nog steeds niet comfortabel in de auto, waardoor ik niet kan strijden voor polepositions of overwinningen. Ik heb ook gewoon te veel fouten gemaakt.'

Toch geeft Sainz niet op en verwacht hij dat hij een sterk einde van het seizoen kan neerzetten. 'Mijn kracht is altijd doorzettingsvermogen geweest en weten dat ik op mijn moment moet wachten. Ik ben ook altijd sterk aan het einde van het jaar. Als ik een beetje geduld heb en me echt comfortabel in de auto voel, dan weet ik zeker dat honderd procent kan aanvallen.' De Spanjaard geeft ook aan dat hij al een race had kunnen winnen. 'Zonder Latifi had ik die wedstrijd gewoon gewonnen.'

Sainz moet zich aanpassen aan F1-75

Sainz zegt dus dat hij zich nog altijd niet comfortabel voelt in de F1-75. De coureur van Ferrari zegt dat alle coureurs weinig tijd hebben gehad om echt te wennen aan hun nieuwe bolides. 'We hebben maar een klein aantal tests en tijdens een raceweekend hebben we ook maar een uur om ons echt zelfverzekerd in de auto te voelen. Ik moet nu vooral mezelf aanpassen om goed te in deze auto te kunnen rijden, maar dat maken professionele coureurs vaker mee in hun carrière', aldus Sainz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws