Onderbroekenlol met Hamilton: 'Het liefste voor de campers van anderen' Formule 1
Formule 1

Onderbroekenlol met Hamilton: 'Het liefste voor de campers van anderen'

Onderbroekenlol met Hamilton: 'Het liefste voor de campers van anderen'

Lewis Hamilton draait inmiddels al zeventien jaar mee in de Formule 1. Hij wist zeven wereldtitels op zijn naam te schrijven en liet eerder dit jaar weten nog lang niet klaar te zijn in de sport toen hij een tweejarige deal met Ferrari tekende. Momenteel is hij op de baan iets minder aanwezig, maar aan tafel van YouTube-talkshow Hot Ones praat hij honderduit. Zo ook over onderwerpen die ogenschijnlijk niets met de sport te maken te hebben. Toch blijkt niets minder waar.

Meestal zien we Hamilton in een vrij serieuze hoedanigheid op het circuit en wanneer hij de pers te woord staat. Maar aan tafel bij Hot Ones zien we een ontspannen versie van de coureur die (in tegenstelling tot op de baan) gelukkig nog altijd heel hard kan lachen. Zelfs (of met name?) om poep en plas grappen.

Ongemakkelijke bekentenissen

In de inmiddels zeventien jaar die de Brit heeft meegedraaid in de hoogte klasse van de autosport heeft hij heel wat verhalen verzameld. Hoe zorg je er als coureur bijvoorbeeld voor dat je voldoet aan de gewichtseisen? Ieder grammetje gewicht heeft invloed op de prestaties van de auto en dus is het belangrijk om er als coureur voor te zorgen dat je geen onnodig gewicht met je meedraagt. 'Tien kilo staat meestal gelijk aan (een snelheidsverlies van, red.) drie tienden van een seconde.' Een kilo gewicht kan over een hele race al een verschil van 1,8 seconden maken, volgens Hamilton. Uitkijken met wat je nuttigt dus.

Iets teveel drinken kan dus al een negatief effect hebben op je rondetijden. 'We hebben een drinkbuis in de auto, maar ik drink nooit in de auto. Ik vergeet het meestal. Normaliter laat ik dat gewicht uit de auto halen. Het is maar 500 milliliter, of zoiets.' Dat Hamilton het drinkwater uit de auto laat halen, behoedt hem ook nog voor andere ongemakken tijdens de race. 'Andere coureurs, best wel veel coureurs zover ik weet, plassen in de auto', vertelt de Brit.

Hamilton zegt voor de start van de race tig keer naar de wc te gaan om dit soort ongemakken te voorkomen. Maar zelfs de zevenvoudig wereldkampioen heeft wel eens een inschattingsfout gemaakt. 'Ik heb het een keer gedaan', biecht Hamilton op. 'Het was in Singapore. Misschien een jaar of twee of drie geleden. De Safety Car kwam naar buiten en ik zat erachter. Ik hield het niet meer. Een volle blaas in combinatie met de G-krachten die je ervaart, is ontzettend oncomfortabel.' Gemakkelijk ging het niet. 'Ik moest het echt forceren. Het was echt moeilijk', vertelt hij lachend.

Rituelen voorafgaand aan de race

Ondanks dat Hamilton niet graag terugdenkt aan het voorval in Singapore, is er nog genoeg ruimte over voor meer onderbroekenlol. Elke coureur heeft zo zijn rituelen voorafgaand aan de race. Maar hoe zit het eigenlijk met de rituelen van hun metgezellen? De Mercedes-coureur is vaak niet in zijn eentje te vinden op de F1-circuits. Grote vriend Rosco, zijn hond, is meestal ook van de partij. Ook Rosco blijkt zo zijn eigen manieren te hebben om zich voor te bereiden op een Grand Prix. De viervoeter heeft zelfs een favoriete manier om zich klaar te maken voor een race.

'Favoriet is om voor de campers van de andere coureurs te poepen', vertelt Hamilton lachend over Rosco. 'Soms laat ik hem in de ochtend uit en poept hij voor de trailers van Russell en Alonso.' Hamilton neemt het zijn hond niet al te kwalijk. Zonder Rosco zou hij zich niet half zo thuis voelen op de circuits. 'Het fantastische aan honden is dat ze altijd blij zijn je weer te zien. Het beste moment van de dag is wanneer je opstaat en met ze speelt en wanneer je terug uit je werk komt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws