Oud-coureur benadrukt enorme talent Verstappen: 'Is voor mij een verrassing' Formule 1
Formule 1

Oud-coureur benadrukt enorme talent Verstappen: 'Is voor mij een verrassing'

Oud-coureur benadrukt enorme talent Verstappen: 'Is voor mij een verrassing'

Oud-coureur Christian Danner heeft lovende woorden uitgesproken over Max Verstappen. Het seizoen van 2023 is afgelopen weekend ten einde gekomen en de Duitser zag Verstappen dit seizoen op een fenomenaal niveau presteren. Hij benadrukt dat het bijzonder is om dit op zo'n jonge leeftijd te bereiken.

'Verstappen heeft een nieuwe dimensie geopend', begint de oud-coureur in het ServusTV-programma Sport and Talk from Hangar-7. Volgens Danner is er genoeg bewijs dat aantoont hoe getalenteerd de drievoudig wereldkampioen is. 'Je hoeft alleen maar naar zijn resultaten te kijken.'

Een ongelooflijk seizoen

Verstappen heeft door het afgelopen seizoen een zeer positieve indruk achtergelaten bij Danner. 'Het fascinerende aan hem is dat hij elke keer het absolute maximum uit de auto kan halen', legt de oud-coureur uit. 'Er zijn altijd tijdperken die worden gekenmerkt door een bepaalde coureur en dit seizoen kwam alles samen voor hem', voegt hij hieraan toe.

Volgens de Duitser was Verstappen in 2023 simpelweg op een ander niveau ten opzichte van de rest. 'De manier waarop hij de auto begrijpt, zijn agressie achter het stuur. Veel coureurs kunnen aanvallen, maar dan vernielen ze hun banden. Max heeft begrepen hoe je hard kunt rijden zonder de banden te verpesten op een manier die ik nog nooit van een Formule 1-coureur heb gezien.'

Concurrentie ver uit zicht 

De Nederlander had volgens Danner dan ook weinig last van concurrentie afgelopen seizoen. 'Deze dominantie demoraliseert de tegenstanders', vertelt hij. Dit komt volgens de oud-coureur echter niet alleen door de sterke performance van Red Bull Racing. 'De superioriteit bewijst ook dat alle anderen slecht werk hebben geleverd omdat ze veel te ver van de koploper vandaan zitten. En dat in een fase waarin het veld, op Red Bull Racing na, steeds dichter naar elkaar toe groeit', legt hij uit.

De prestaties van de Nederlandse wereldkampioen zijn volgens de oud-coureur extra speciaal, gezien zijn leeftijd. 'Dat een jonge man al zo vroeg in zijn carrière deze hoogten kan bereiken, is voor mij een verrassing. Juan Pablo Montoya had bijvoorbeeld veel talent, maar hij deed er veel te weinig mee', aldus Danner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws