W13 en W14 worden niet in hoekje verstopt door Wolff: 'Deze auto's zijn belangrijk' Formule 1
Formule 1

W13 en W14 worden niet in hoekje verstopt door Wolff: 'Deze auto's zijn belangrijk'

W13 en W14 worden niet in hoekje verstopt door Wolff: 'Deze auto's zijn belangrijk'

Toto Wolff heeft aangegeven dat het belangrijk is voor Mercedes om de auto's van de afgelopen twee seizoenen niet zomaar weg te stoppen in een hoekje. De teambaas van de Duitse renstal vindt de bolides een belangrijk onderdeel van de toekomst, aangezien deze auto's het team eraan herinneren dat het snel mis kan gaan in de Formule 1. Toch denkt Wolff dat Mercedes over een aantal jaren met een positief gevoel kan terugkijken op de afgelopen jaren.

Het team van Mercedes wist het seizoen op een positieve manier af te sluiten. De Duitse renstal had in Abu Dhabi stevige concurrentie voor de tweede plek in het constructeurskampioenschap van Ferrari, maar de derde plek van George Russell en de negende plaats voor Lewis Hamilton waren voldoende om P2 te behouden. Nu staat er een belangrijke winter voor de deur voor Mercedes. De achtvoudig constructeurskampioen gaat namelijk het concept van de auto omgooien.

Hiermee hoopt Mercedes natuurlijk eenzelfde stap te kunnen zetten als McLaren dit jaar heeft gedaan. De tweede plek in het constructeurskampioenschap moet in ieder geval een positief gevoel geven. 'Ik heb altijd gezegd dat het voor mij weinig uitmaakt of ik tweede of derde word. Het is belangrijk voor het team dat we nu de positieve momentum meenemen na zoveel negatieve weekenden', geeft Wolff aan tegenover Sky Germany. 'We moeten gewoon beter werk leveren volgend jaar.'

Radicale auto Mercedes gedurfd, maar niet succesvol

De problemen van Mercedes van dit seizoen kwamen voort uit een keuze na de Grand Prix in Brazilië in 2022. Russell won de race, maar dat bleek slechts een positieve uitschieter te zijn van het concept van de W13. 'Mijn eerste reactie is altijd dat ik de auto ergens in een hoekje wil stoppen, maar deze twee auto's zijn belangrijk. De auto van vorig jaar was zo gedurfd met het radicale ontwerp dat we hadden. Op papier was het snel, maar in werkelijkheid niet. Deze auto's zijn belangrijk, omdat je onthoudt hoe snel het mis kan gaan.'

Het is ook redelijk snel misgegaan voor de Duitse renstal. In 2020 kende Mercedes nog een zeer dominant seizoen, maar een jaar later was daar ineens Red Bull Racing. Nu heeft de Oostenrijkse renstal het stokje overgenomen van Mercedes. 'Iemand zei tegen ons, dat als je de laatste tien jaar opsomt, dat we tweede, eerste, eerste, eerste, eerste, eerste, eerste, eerste, derde, tweede zijn geworden. Als we over twintig jaar terugkijken, zal het niet zo slecht klinken, maar voor nu willen we blijven vechten aan de top', aldus Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws