De Vries en Verstappen twee totaal andere Nederlanders: 'Max is what you see is what you get' Formule 1
Formule 1

De Vries en Verstappen twee totaal andere Nederlanders: 'Max is what you see is what you get'

De Vries en Verstappen twee totaal andere Nederlanders: 'Max is what you see is what you get'

Jan Lammers geeft aan dat Nyck de Vries erg sterk reageert op zijn resultaten en dat hij daardoor niet echt weet welke versie hij van de Nederlandse coureur kent. Max Verstappen is daarentegen een voorbeeld van 'what you see is what you get', en dat kan Lammers erg waarderen. Jeroen Bleekemolen bekijkt het iets anders, maar hij heeft dan ook een klein beetje een zwak voor de 28-jarige.

In de laatste NOS Formule 1-podcast van het jaar kaart F1-journalist Louis Dekkers aan dat hij toch wel vindt dat de komst van De Vries een hoogtepunt van het F1-seizoen was. Het avontuur van de coureur uit Friesland was kort maar krachtig, aangezien hij tot aan de Grand Prix van Hongarije in de AlphaTauri heeft mogen rijden. 'De toon was heel blij', zegt Dekkers, die aan het begin van het jaar aanwezig was bij de presentatie van de auto van AlphaTauri. 'Twee Nederlanders in de Formule 1 en ze konden ook nog wel eens punten gaan scoren', vervolgt de journalist, die zich nog herinnert hoe iedereen er aan het begin van het jaar over dacht. 'Ik vind het heel moeilijk om Nyck te beoordelen', kaart Lammers aan, die in eedere afleveringen van de podcast altijd optimistisch was over de zaken rondom de jonge Nederlander.

'Als het even wat minder gaat, dan kan je prima met hem praten, maar op het moment dat het heel goed gaat, dan is hij even buiten bereik', legt de voormalig Formule 1-coureur uit. 'Ik ben toch wel iemand, als het goed gaat sta je op het podium, maar als het slecht gaat moet je er ook staan. Je moet gewoon een gezicht tonen en er niet alleen staan als je wint', aldus Lammers. 'Hij zit nu bij een professioneel fabrieksteam, dus we gaan weer een andere versie van Nyck zien. Welke Nyck ken ik nou? Met Max vind ik het prima, hij kan nog twintig titels winnen en hij verandert niet: what you see is what you get, en dat vind ik bij Nyck wat moeilijker.' De Vries zal in het 2024-seizoen actief zijn in het WEC en in de Formule E om zijn autosportcarrière voort te zetten.

'Mijn deurbel ging en daar stond Nyck de Vries'

Bleekemolen heeft een heel andere band met De Vries en kent hem dan ook veel beter. Vanaf jonge leeftijd kwam De Vries al bij Bleekemolen over de vloer. 'Ik ben echt met hem opgegroeid', vertelt de coureur. 'Toen ik in de Masters of Formula 3 reed, stond hij al met zijn driewieler in mijn pitbox, toen kwam hij heel bijdehand naar binnen lopen. Ik vond hem een heel mooi bijdehand ventje, niet arrogant. Ik heb altijd wel een zwak voor hem gehad', legt Bleekemolen uit.

Omdat de twee coureurs elkaar zo goed kenden, kwam De Vries ook voor advies bij Bleekemolen. Op het moment dat het even niet liep in zijn carrière en helemaal radeloos was, stapte hij naar Bleekemolen toe. 'Mijn deurbel ging en daar stond Nyck de Vries', vervolgt de coureur. 'Ik heb geen F1 gereden, maar hij kwam wel om raad vragen. Hij is er nu ook wel tevreden mee dat hij elf races heeft gereden. Hij gaat nu een andere richting op en heeft meer plezier. Hij zit goed op zijn plek, en niet in de Formule 1', aldus Bleekemolen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws