Papa Pérez vergelijkt zijn zoon met Senna en Prost: 'Werd wakker als de vader van de stratenkoning' Formule 1
Formule 1

Papa Pérez vergelijkt zijn zoon met Senna en Prost: 'Werd wakker als de vader van de stratenkoning'

Papa Pérez vergelijkt zijn zoon met Senna en Prost: 'Werd wakker als de vader van de stratenkoning'

Sergio Pérez kent de beste seizoenstart van zijn carrière met twee overwinningen tijdens de eerste vijf Grands Prix van het seizoen. De Mexicaan, die voor 2023 pas één poleposition wist te pakken, was dit seizoen in Saoedi-Arabië en Miami al de snelste op de zaterdagen. De vader van de Red Bull Racing-coureur sprak afgelopen winter al uit dat zijn zoon niet zou opgeven voordat hij de wereldtitel pakte, en vergelijkt zoon Sergio nu met grootheden als Ayrton Senna en Alain Prost.

De vader van de Red Bull-coureur ging in gesprek met de Mexicaanse krant ESTO: 'Je moet terugdenken aan de tijd dat Senna en Prost bij McLaren reden. Dit is hetzelfde', wijst hij naar Max Verstappen en zijn eigen zoon. 'Vandaag de dag herleven we die rivaliteit weer. Het zijn twee tijgers in dezelfde kooi. Ze denken hetzelfde, ze ontbijten hetzelfde, ze eten hetzelfde. Je ziet dat Max (Verstappen, red.) en Checo (Pérez, red.) steeds weer de snelste ronde van elkaar afpakken. In de kwalificatie willen ze poleposition pakken, ze willen het snelste zijn in de eerste vrije training, en in de tweede vrije training', omschrijft Antonio Pérez de uiterst competitieve situatie bij Red Bull. 'Checo heeft nu van het succes kunnen proeven, dat is het grote verschil.'

'Ik werd wakker als de vader van de stratenkoning'

Antonio Pérez denkt dat zijn zoon nu ook beter beslagen ten ijs komt, doordat hij tijd heeft gehad om te wennen aan het team. Verstappen is al zeven jaar in dienst van Red Bull, terwijl de Mexicaan ruim twee jaar geleden zijn eerste race voor het team reed. 'Je moet beseffen dat Max al heel lang deel uitmaakt van dit team, dus hij had een groot voordeel. Nu kan Checo mee met het tempo van Max. Ik heb nog steeds het gevoel dat er tussen Max en Checo enkele duizendsten van een seconde voordeel zijn voor Max, maar op de lastige circuits zie ik ze als zeer gelijkwaardig', refereert 'de vader van' naar de stratencircuits waarop Pérez uitblonk.

Sergio Pérez was jarenlang actief in het middenveld, maar heeft nu de kans om voor de overwinningen mee te strijden. 'Elke ochtend weet hij dat hij voor een team rijdt dat vooraan strijdt en dat de tweede plek voor de verliezer is. Vroeger was het geweldig als hij als tiende kon eindigen, maar als Checo deze kans vanaf het begin van zijn carrière had gehad, zoals bij andere coureurs het geval is, dan was hij al meervoudig wereldkampioen geweest, daar twijfel ik niet over. We gaan Checo Pérez nog tien jaar actief zien en ik zie in hem een wereldkampioen', uit Antonio Pérez zijn rotsvaste vertrouwen in zijn zoon. 'De zaterdag voor Azerbeidzjan ging ik slapen als de vader van Checo Pérez, en op zondag werd ik wakker als de vader van de stratenkoning, dat is het verschil.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws