Voormalig Red Bull-coureur lyrisch: 'Verstappen is een machine' Max Verstappen
Max Verstappen

Voormalig Red Bull-coureur lyrisch: 'Verstappen is een machine'

Voormalig Red Bull-coureur lyrisch: 'Verstappen is een machine'

David Coulthard, die zelf van 2005 tot en met 2008 uitkwam voor Red Bull Racing, komt superlatieven tekort voor de prestaties die door Max Verstappen worden neergezet de afgelopen jaren. Coulthard pakte zelf in de straten van Monaco in 2006 het eerste podium voor het team, en ziet nu als analist toe hoe Red Bull inmiddels hard naar de 250 podiums op weg is.

De regerend constructeurskampioen wist in vijf races tijd negen podiumfinishes aan het totaal toe te voegen: alleen Sergio Pérez eindigde in Australië lager dan een tweede plek. De eerste en tweede positie van Verstappen en Pérez in de Grand Prix van Miami hebben ervoor gezorgd dat Red Bull al 243 podiumnoteringen in de Formule 1 neerzette. Coulthard, tegenwoordig actief als analist, ziet een talentvolle generatie met ook verschillende talenten uit het Verenigd Koninkrijk, maar denkt dat elke coureur het lastig zou hebben naast Verstappen.

Coulthard is optimistisch over de toekomst van de sport: 'Ik denk dat de Formule 1 in een geweldige positie verkeert, want er zijn veel sterke coureurs in hun twintiger jaren', vindt de Schot. 'Je hebt Lando (Norris, red.) en George (Russell, red.). Je hebt Charles (Leclerc, red.) en Max (Verstappen, red.), en dan heb je de oudere coureurs met Fernando (Alonso, red.) en Lewis (Hamilton, red.). We hebben een generatie coureurs die het de komende tien jaar gaan uitvechten.' Tussen de jongere coureurs ontstaat wel een steeds groter verschil qua CV. Verstappen pakte afgelopen zondag alweer zijn 38e overwinning, terwijl de teller bij Leclerc al een tijdje op vijf staat. Van de twee genoemde Britse talenten pakte alleen Russell één overwinning.

Verstappen nagenoeg onverslaanbaar

De Schot vertelt in de Formula For Succes-podcast dat de uitdagers van Verstappen de grootste kans op succes hebben als ze niet in dezelfde auto plaatsnemen, en dan dus moeten hopen op een competitievere bolide dan de Nederlander: 'Ieder van deze coureurs heeft een kans om Max uit te dagen, maar om Max in hetzelfde team uit te dagen zal een bovennatuurlijke prestatie vergen. Hij is een machine, hij is perfect voorbereid om zich op het circuit te bevinden. Hij heeft een sterke wil en is ongelofelijk capabel', toont Coulthard zich uitermate lovend over Verstappen. 'Hij ligt lichtjaren voor op de rest', voegt Eddie Jordan toe aan de woorden van Coulthard.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws