Sky Sports-analisten hebben opbeurende woorden voor Pérez: 'Geen schande om van een 'genie' te verliezen' Opinie
Opinie

Sky Sports-analisten hebben opbeurende woorden voor Pérez: 'Geen schande om van een 'genie' te verliezen'

Sky Sports-analisten hebben opbeurende woorden voor Pérez: 'Geen schande om van een 'genie' te verliezen'

Martin Brundle is er zeker van dat Max Verstappen zich aan het einde van het seizoen voor de derde keer op rij tot wereldkampioen zal laten kronen. Volgens de voormalig McLaren-coureur is de regerend wereldkampioen van een zeer 'speciaal' niveau en moeten we van zijn prestaties genieten. Karun Chandhok is het roerend eens met de visie van Brundle en beiden vinden dat Sergio Pérez zich prima staande houdt tegen een dominante Verstappen.

Na het weekend in Bakoe dacht een aantal kenners dat Pérez echt de strijd aan kan gaan met Verstappen, maar Brundle denkt dat het weekend in Miami exact aantoonde waarom de Mexicaan het over een heel seizoen aflegt tegen Verstappen. 'Op zaterdag hoorde je Pérez zeggen: ik rijd niet goed, ik krijg het niet voor elkaar. Dat is een indicatie voor wat er gaat gebeuren', zegt de Brit in de podcast van Sky Sports. 'Als je dat vergelijkt met vorig seizoen, dan had Max (Verstappen, red.) wat problemen met de betrouwbaarheid aan het het begin van het seizoen. En als je kijkt hoe het eindigde, dan denk ik dat Max altijd een antwoord zal hebben. Hij zal veel beter terug kunnen komen van een negende plaats dan Sergio (Pérez, red.).'

Dat betekent overigens niet dat Pérez volledig kansloos is. Volgens Brundle kunnen andere factoren mogelijk invloed hebben op de titelstrijd. 'Betrouwbaarheidsproblemen kunnen een rol gaan spelen. Als je niet wint, dan moet je eigenlijk echt tweede worden als je een dominante auto hebt. Je kunt het je dan niet veroorloven om geen tweede te worden, want dan wordt het lastig om de kloof weer te dichten.'

Geen schande om van een 'genie' te verliezen

Volgens Brundle heeft Pérez zich ook wel echt verbeterd. 'Maar we bevinden ons in een dominante Verstappen-fase. We kijken naar iets speciaals en daar moeten we van genieten.' Chandhok sluit zich aan bij de woorden van zijn Sky Sports-collega. 'Het is geen schande om te worden verslagen door Verstappen. Ik heb het al eerder gezegd, maar elke vijf jaar komt er een genie voorbij. En als je af en toe een overwinning van zo'n genie af kan pakken, dan heb je volgens mij een fantastische Formule 1-carrière gehad', vindt de Indiër.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws