Pérez baalt van bandentests: 'Je hebt eigenlijk de tweede vrije training gemist' Formule 1
Formule 1

Pérez baalt van bandentests: 'Je hebt eigenlijk de tweede vrije training gemist'

Pérez baalt van bandentests: 'Je hebt eigenlijk de tweede vrije training gemist'

In zijn thuisland was Sergio Pérez tevreden over de vrijdag die hij kende op het circuit. De Mexicaan zag dat de omstandigheden voor moeilijkheden zorgden, maar wist al snel de snelheid te vinden en denkt dan ook dat Red Bull Racing er goed bij zit ten opzichte van de concurrentie, die op hun beurt ook sterk voor de dag kwamen. Dit alles ondanks de gemiste trainingstijd, zoals Pérez zelf zegt.

Pérez zag in gesprek met Formula1.com dat de tweede vrije training grotendeels in rook op ging door de bandentest van Pirelli. 'Het was een lastige dag zoals gewoonlijk in Mexico, met de hoogte, alles zweefde rond. Het is vrij gemakkelijk om fouten te maken in deze omstandigheden. Dus over het algemeen denk ik dat VT2 vooral voor Pirelli was, maar ik denk dat we met VT1 een goede basis hebben.'

Desondanks heeft de Mexicaan goede hoop op een goed resultaat dit weekend, en denkt hij dat Red Bull Racing er goed bij staat. 'We lijken er te staan, Ferrari lijkt sterk te zijn en ook Mercedes, dus het wordt een zware strijd zaterdag. Ik denk dat we vrij snel op snelheid waren, dus dat is hopelijk een teken voor zaterdag. Maar je kunt op zaterdag altijd andere dingen verwachten.'

'Eigenlijk VT2 gemist'

Op de vraag wat voor effect het hebben van de Pirelli-tests hebben op het weekend, is de Red Bull-coureur duidelijk. 'Je hebt eigenlijk VT2 gemist, weet je, omdat je je vooral focust op de Pirelli-banden, het is zoals het is', zo stelt hij duidelijk dat er veel tijd wordt ontnomen van de rijders om de auto op een goede manier af te stellen voor de zaterdag en de zondag.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws