Marko ziet Mercedes niet meedoen om F1-zege: 'Red Bull samen met Ferrari aan de top' Formule 1
Formule 1

Marko ziet Mercedes niet meedoen om F1-zege: 'Red Bull samen met Ferrari aan de top'

Marko ziet Mercedes niet meedoen om F1-zege: 'Red Bull samen met Ferrari aan de top'

Helmut Marko heeft niet het gevoel dat Mercedes in Mexico om de overwinning meedoet, zo vertelt hij bij ServusTV. De topadviseur van Red Bull Racing stelt dat de strijd tussen Ferrari en zijn eigen team zal gaan op het Autódromo Hermanos Rodríguez.

Marko legt uit dat dat allemaal heeft te maken met de analyse die Red Bull na de eerste vrije trainingen op vrijdag heeft gedaan. 'De analyse heeft aangetoond dat we samen met Ferrari duidelijk aan de top staan', vertelt de Oostenrijker, geciteerd door Motorsport-Total.com. Mercedes komt in de analyse van Red Bull dus niet naar voren als kandidaat voor de overwinning op zondag.

Ferrari voerde de boventoon in de eerste vrije training, terwijl Mercedes dat deed in de tweede. Red Bull voerde zoals gewoonlijk zijn eigen programma uit. Er werd gelet op de belangrijkste zaken in Mexico. 'De remmen en temperaturen zijn hier van cruciaal belang', zegt Marko. 'Maar als de weersvoorspelling correct is, zou het zaterdag aanzienlijk koeler moeten zijn, mogelijk nat zelfs. Dat is ook beter voor de remmen.'

Pérez en Verstappen op zoek naar verbetering

Sergio Pérez en Max Verstappen hadden dan ook een lastigere dag in Mexico. Eerstgenoemde werd respectievelijk derde en vijfde in de twee vrije trainingen, terwijl zijn teamgenoot vierde en zesde werd. Op zaterdag gaat het weekend verder met de derde vrije training. Die is om 19.00u Nederlandse tijd, gevolgd door de kwalificatie om 22.00u.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws