Wolff ziet Red Bull niet als makkelijk doelwit: 'Ze hebben een topauto en goede coureur' Formule 1
Formule 1

Wolff ziet Red Bull niet als makkelijk doelwit: 'Ze hebben een topauto en goede coureur'

Wolff ziet Red Bull niet als makkelijk doelwit: 'Ze hebben een topauto en goede coureur'

Toto Wolff denkt niet dat Red Bull Racing in 2023 makkelijk te verslaan wordt ondanks de vermindering van aerodynamische testtijd die het team krijgt. De Oostenrijkse renstal is vrijdag door de FIA bestraft wegens het overschrijden van het budgetplafond in 2021.

Red Bull krijgt door de straf een vermindering van tien procent aan testtijd in de windtunnel en via computersimulaties. Het team uit Milton Keynes zou altijd minder testtijd krijgen door het winnen van de constructeurstitel, namelijk zeventig procent, maar dat is nu door een complexe rekensom teruggebracht naar 63 procent. Ter vergelijking: de nummer twee in het kampioenschap krijgt 75 procent van de totale testtijd.

Wolff denkt echter niet dat het daarom een makkie wordt om Red Bull te verslaan. 'Ze hebben een topauto en een goede coureur. Die moet je eerst inhalen en dat is niet eenvoudig', vertelt de Mercedes-teambaas tegenover Sky Sport Deutschland, geciteerd door Motorsport-Total.com. Wel denkt Wolff dat het het veld dichter bij elkaar kan brengen. 'Dat was ook de bedoeling van die regel, dat vijf of zes teams in drie of vier jaar tijd strijden om een ​​overwinning.'

Wolff vindt budgetregels niet te ingewikkeld

Dat Red Bull als enige het budgetplafond overschreed, vindt Wolff dan weer wel opvallend. 'Negen teams zijn geslaagd voor de test en eentje niet. Dan zijn de regels waarschijnlijk niet te ingewikkeld. Het kost gewoon veel moeite. Het is wat dat betreft net belasting. Je kunt je belastingaangifte ook niet indienen om na zes maanden te zeggen: mag ik het nog een keer doen?', aldus de Oostenrijker, die de regels prima vindt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws