Pérez denkt het gat te kunnen dichten: 'Strategie en racepace gaan grote rollen spelen' Formule 1
Formule 1

Pérez denkt het gat te kunnen dichten: 'Strategie en racepace gaan grote rollen spelen'

Pérez denkt het gat te kunnen dichten: 'Strategie en racepace gaan grote rollen spelen'

Red Bull Racing-coureur Sergio Pérez blonk niet uit op de vrijdag en de zaterdag van het raceweekend in Monza. De Mexicaan stond bij de trainingen zeker vijf tienden achter de tijden van teamgenoot Max Verstappen en dit was bij kwalificatie niet veel anders. Daarnaast heeft hij een gridstraf van tien plekken vanwege een motorwissel. Pérez denkt dat Red Bull een goede strategie moet nemen om hem tijdens de race richting het podium te helpen.

Pérez rijdt nog steeds met een andere vloer dan onder de RB18 van Verstappen, waardoor de achterkant van de bolide wat gevoeliger is. Teambaas Christian Horner had gezegd dat het hier niet aan lag, maar dan is het gat tussen Pérez en de top drie wel opmerkelijk. 'Het resultaat is nog steeds goed. We kunnen morgen ervoor vechten', zegt de Mexicaan bij Sky Sports. 'Met de racepace die we hebben kunnen we het gat dichten, dus daar kijk ik naar uit.' De racepace van Red Bull is opnieuw ijzersterk. Hiermee liggen de verwachtingen hoog bij de race.

'Het rondje was niet echt goed van mij', vertelt Pérez over zijn kwalificatie. 'Hij was ook niet superslecht, dus we moeten het resultaat maximaliseren en focussen. We wisten vooraf al dat de Ferrari's snel zouden zijn hier, dus dat kwam niet echt als een verrassing', zegt de Red Bull-coureur. Ferrari-rijder Charles Lecerc is de coureur die bij de race vanaf de eerste stek mag vertrekken. Hier heeft hij op het lage downforce circuit van Monza wel een voordeel mee, maar Red Bull verwacht snel genoeg dichtbij hem te komen om hem uit te dagen.

Perez: 'De rechte stukken met DRS kunnen pijnlijk zijn'

Terwijl de racepace van Red Bull optimaal is, en met de afstellingen van de vleugel op een iets hoger level van downforce, lijkt de Oostenrijkse renstal er gebeiteld voor te staan. 'We moeten een aantal dingen opnieuw inzien', vervolgt Pérez. 'We moeten het meeste maken van wat we hebben. De rechte stukken met DRS kunnen pijnlijk zijn. Je kan er een paar rondes achter zitten en niet verder komen, dus is gaan vooral strategie en racepace grote rollen spelen. Die moet je goed gebruiken, dat zal belangrijk zijn voor de progressie.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws