Pérez gooit niet alleen eigen race in de put: 'Shit happens' Formule 1
Formule 1

Pérez gooit niet alleen eigen race in de put: 'Shit happens'

Pérez gooit niet alleen eigen race in de put: 'Shit happens'

Afgelopen zondag tijdens de Grand Prix van Japan had Kevin Magnussen, Haas-coureur, na gevolgen van een incident met Pérez een dramatische race. Deze mislukte inhaalactie veroorzaakte een kettingreactie die niet alleen de race van Magnussen, maar ook die van Pérez zelf ruïneerde.

Het voorval vond plaats in de beginfase van de race. Magnussen laat tegenover Formula1.com weten verbaasd te zijn over de acties van Pérez. ‘Ik werd geraakt op mijn achterband. Het was een enorm wanhopige actie, maar het is wat het is’, aldus Magnussen. ‘Ik werd rondgeslingerd en we moesten naar binnen, wat te vroeg was voor de tweestopstrategie die we voor ogen hadden. We wilden eigenlijk geen driestopstrategie proberen, omdat dat waarschijnlijk niet zou hebben gewerkt. Dus ja, die actie beëindigde niet alleen onze race, maar ook die van Pérez. Maar ja, shit happens’, aldus de Deense coureur.

Het incident tussen Magnussen en Pérez, dat al plaats vond in de twaalfde ronde van de Grand Prix, had ernstige gevolgen voor beide coureurs. Als resultaat van het incident viel Pérez uit in de vijftiende ronde. De Mexicaanse coureur keerde echter, tot verassing van velen, in de veertigste ronde terug naar de baan om zijn opgelegde straf uit te zitten. Hierna ging de Red Bull-coureur weer terug naar binnen en was het duidelijk dat zijn race voorgoed voorbij was.

Red Bull kampioen zonder bijdragen Pérez

Ondanks de dramatische race van Pérez slaagde Red Bull Racing erin om het constructeurskampioenschap binnen te halen, dankzij de indrukwekkende prestaties van Max Verstappen. Verstappen won de race met een voorsprong van maar liefst 19,3 seconden, dit resultaat was genoeg om zijn team naar het constructeurskampioenschap te leiden. Verstappen is ondertussen met 177 punten uitgelopen op zijn teamgenoot, die nog wel een stoeltje heeft voor volgend seizoen. De Nederlander hoopt binnenkort ook het rijderskampioenschap binnen te hengelen voor een dubbel feestje.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws