Pérez is het eens met Verstappen: 'Dat is momenteel veel belangrijker' Formule 1
Formule 1

Pérez is het eens met Verstappen: 'Dat is momenteel veel belangrijker'

Pérez is het eens met Verstappen: 'Dat is momenteel veel belangrijker'

Sergio Pérez heeft naar eigen zeggen het maximale uit de Grand Prix van Spanje gehaald, al bestond dat maximale uit slechts vier punten. De Mexicaan had het lastig op de banden en gaf aan dat hij zijn voorgangers moeilijk kon volgen. De strategie die het team voor hem klaar had liggen was echter niet gepland, waardoor het voor Pérez op dat gebied was chaotisch verliep.

Pérez' weekend startte in ieder geval beter dan die in Canada, aangezien hij daar Q3 niet eens haalde. Dat lukte hem ditmaal wel in Spanje, maar echt een goed weekend kan hij niet van spreken. De 34-jarige kwalificeerde op P8, maar moest vanaf P11 de race aanvangen omdat hij nog een gridstraf in moest lossen. Hij finishte uiteindelijk wel op de achtste plek, terwijl teamgenoot Max Verstappen de race won. 'Onze strategie was niet gepland', legt Pérez uit, die aan het einde nog een keer naar binnen moest komen, bij Viaplay.

'Maar we moesten het doen vanwege de situatie waarin we ons bevonden. Ik verloor veel terrein tijdens de eerste stint en anderen volgen was erg moeilijk. We konden de banden gewoon niet goed genoeg managen en ik denk dat er sprake was van een balansprobleem op de softs', gaat Pérez verder. Hij voelde zich daarna op de mediums wat beter. 'Telkens waren de banden aan het oververhitten toen ik iemand wilde volgen. We moeten dit probleem echt goed zien te begrijpen.'

Pérez wijst ook naar McLaren

Verstappen gaf het al aan: McLaren heeft het momenteel beter voor elkaar dan Red Bull. Daar sluit Pérez zich bij aan. 'McLaren lijkt het sterkste team en we moeten ervoor zorgen dat we weer bovenaan staan. Het belangrijkste is om de balans te maximaliseren, dat is belangrijker dan het brengen van upgrades', is de Mexicaan van mening bij Sky Sports. 'Op zondag was mijn startpositie het grootste probleem. Ik haalde Alonso in en toen haalde Nico mij in. Het was moeilijk om te volgen in de vuile lucht. Toen kozen we voor de driestopstrategie en haalden we Gasly in', aldus Pérez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws