Verstappen weet wat McLaren beter doet: 'Twee heel belangrijke dingen' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen weet wat McLaren beter doet: 'Twee heel belangrijke dingen'

Verstappen weet wat McLaren beter doet: 'Twee heel belangrijke dingen'

Max Verstappen is blij met zijn zege in Spanje, maar heeft toch ook gemengde gevoelens. De Nederlander geeft aan dat hij al een tijdje bezorgd is omdat Red Bull Racing niet meer de snelste auto heeft. Er zijn momenteel twee dingen die McLaren veel beter doet dan de Oostenrijkse renstal. Met name in de laatste stint kreeg Verstappen het daardoor lastig.

De drievoudig wereldkampioen vertrok vanaf P2 tijdens de Grand Prix van Spanje, maar wist toch als eerste over de streep te komen. Norris probeerde de deur dicht te gooien bij de start, en dat ging niet helemaal volgens plan. Hij zat klem tussen Verstappen en George Russell, die hen allebei aan de buitenkant passeerde. De Nederlander wist Russell uiteindelijk snel in te halen en de leiding in de wedstrijd te pakken. In de laatste stint kwam Norris heel snel dichtbij, maar de race was voor hem een paar ronden te kort.

'Ik denk het wel', begint Verstappen bij Viaplay op de vraag of de inhaalactie op Russell de belangrijkste move was tijdens de race. 'Dat ik hem inhaalde en het gat naar Lando kon vergroten', gaat Verstappen verder. 'Het belangrijkste was het gat naar McLaren, want daarna hadden we nooit de snelheid die Lando en McLaren hadden', geeft hij toe. De Nederlander denkt dat het vooral kwam doordat Red Bull niet zo goed op de banden was als de Britse renstal. 'Toen ik probeerde Lando's rondetijden te evenaren, werden mijn banden te heet.'

Verstappen is vanzelfsprekend wel blij met de zege, maar toch knaagt er iets aan hem. 'We hebben gewonnen, maar we waren niet de snelsten. Natuurlijk ben ik blij dat ik win, maar dit kan ik niet het hele seizoen volhouden', legt hij uit. 'Het zijn kleine dingetjes, maar gelukkig doen we het als team zijnde wel goed, maar op pure snelheid waren we te langzaam', klinkt de Limburger kritisch. Hij luidde op zaterdag al de noodklok en benadrukt nogmaals dat Red Bull met meer performance moet komen als ze het kampioenschap willen winnen.

'Ziet ernaar uit dat McLaren net wat sneller is'

'Ik ben al langer bezorgd', zegt Verstappen, die uitlegt dat die zorgen niet dit weekend in Spanje opeens begonnen. 'Want we willen het snelste team zijn, en dat zijn we niet. We werken hard om dat te verbeteren. Op zondag waren zij (McLaren, red.) gewoon sneller en beter op de banden, en dat zijn twee heel belangrijke dingen', zegt Verstappen. 'We moeten de auto nu beter maken en de banden beter onder controle krijgen.' Het is best opmerkelijk dat Verstappen dat zegt, aangezien het bandenmanagement altijd een sterk punt was van de Red Bull-bolide.

'Mijn banden werden te warm en ik kon in de slotfase daardoor niet goed verdedigen', gaat de Nederlander verder. Norris kwam toen erg snel dichterbij na zijn pitstop, al vroeg de Brit erg veel van zijn banden aan het begin van de stint. 'Het ziet er op dit moment gewoon naar uit dat McLaren net wat sneller is. Natuurlijk hebben we ook minder tijd in de windtunnel', vervolgt hij bij Sky Sports. 'Het is de successtraf, en we moeten blijven zoeken naar prestaties. Ik wil meer performance, want we zijn niet snel genoeg.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws