Horner tevreden met het verslaan van McLaren: 'Verstappen is zo besluitvaardig' Formule 1
Formule 1

Horner tevreden met het verslaan van McLaren: 'Verstappen is zo besluitvaardig'

Horner tevreden met het verslaan van McLaren: 'Verstappen is zo besluitvaardig'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner is erg blij met de briljante zege van Max Verstappen en geeft aan dat er een aantal momenten in de race waren die cruciaal waren om als eerste over de streep te komen. De Brit steekt de loftrompet voor de drievoudig wereldkampioen en hoe hij deze zondag in Barcelona heeft gereden.

Verstappen begon de Grand Prix van Spanje vanaf P2, maar wist al vroeg in de race de leiding over te nemen. George Russell verraste iedereen bij de start door buitenom te gaan en de leiding te pakken, waardoor Lando Norris klemzat en terugzakte naar P3. De Mercedes-coureur kwam uiteindelijk niet op het podium terecht, Norris werd tweede. Het werd in de slotfase nog even spannend of Verstappen zijn leiding kon behouden. 'Ik denk dat Max een briljante race reed en strategisch zaten we goed', zegt Horner voor de microfoon bij Sky Sports.

'We wisten dat Lando aan het einde van de stint terug zou komen, en het was cruciaal voor Max om Russell in te halen en daarna goed voor de banden te zorgen', aldus Horner. Verstappen aarzelde geen moment toen hij de kans zag om Russell in te halen. Met een mooie actie buitenom pakte hij P1 terug. 'Hij is zo besluitvaardig, hij treuzelt gewoon niet. Het is één van zijn belangrijkste kwaliteiten', looft de teambaas. 'En je weet dat als hij er zit, dat hij ervoor gaat, en dat weten andere coureurs ook. Er was maar één bocht waar Lando sneller was, en dat was bocht één. We rijden aan de top, en we winnen veel door middel van de strategie en alles.'

Meer dan P8 zat er voor Pérez niet in

Waar Verstappen won, moest Pérez genoegen nemen met P8. De Mexicaan startte de race vanaf P11 en kon uiteindelijk slechts vier punten scoren. 'We hebben een enorme stabiliteit in het team voor de lange termijn. Wat je ziet is het werk van vier maanden geleden, en we hebben incrementele verbeteringen die in de pijplijn zitten. Sinds Miami is Lando de opvallende concurrent', erkent Horner. Vanaf die Grand Prix strijdt Red Bull vrijwel elke keer met McLaren. Verstappen gaf zelf ook aan dat de Britse renstal een heel goed pakket op de baan heeft weten te zetten.

'We winnen net, maar we winnen wel', stelt Horner. 'McLaren heeft goed werk geleverd. Ferrari zit dichtbij en Mercedes ook.' Red Bull begint net de voorsprong in het klassement weer een beetje uit te breiden door Verstappen. Pérez kon de laatste paar races niet veel bijdragen aan de strijd om de constructeurstitel. 'We hadden hem op een driestopper gezet en hij kon Gasly inhalen, dat zal hem wel vertrouwen geven. Theoretisch gezien was P8 het beste wat hij had had kunnen doen. De auto's convergeren en zien er hetzelfde uit, dus het zijn de kleine veranderingen die het verschil gaan maken', aldus Horner.

Kleine marges: 'Maar we winnen wel'

Dat Red Bull haar overmacht van eerder dit jaar en vorig jaar kwijt is, is duidelijk. Verstappen had dan ook niet anders verwacht. Nu is het volgens hem zaak om dezelfde grote stappen te zetten als de concurrentie. 'Het was een race van fijne marges', vervolgt Horner bij Viaplay. 'We hebben theoretisch gezien de snelste race gereden, en het kwam allemaal neer op de eerste bocht. Russell snel inhalen en dan ons eigen tempo rijden. We hebben tot nu toe zeven van de tien gewonnen, dus Max doet het geweldig en werkt goed samen met het team. Op een dag waarop we niet oppermachtig zijn hebben we alsnog een groot voordeel, en we winnen nog steeds. Dat is allemaal te danken aan het team, de pit crew en de strategen. We moeten nog meer performance brengen, maar ondertussen blijven we winnen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws