Pérez kijkt naar upgrades Ferrari: 'Ze gaan sterk zijn, dat weten we' Formule 1
Formule 1

Pérez kijkt naar upgrades Ferrari: 'Ze gaan sterk zijn, dat weten we'

Pérez kijkt naar upgrades Ferrari: 'Ze gaan sterk zijn, dat weten we'

Sergio Pérez is benieuwd naar de stap die Ferrari gaat maken tijdens de Grand Prix van Spanje. De Italiaanse renstal heeft grote upgrades beloofd, waarmee het team probeert om het gat naar Red Bull Racing te dichten. De Oostenrijkse renstal wist de afgelopen twee races te winnen, maar Pérez was maar gematigd tevreden met de prestatie in Miami.

De ontwikkelingsrace gaat in Barcelona echt van start. Meerdere teams brengen grote upgrades naar het Circuit de Barcelona-Catalunya. Dat is geen verrassing, aangezien hier de eerste testdagen van het seizoen werden verreden. Ook Ferrari brengt updates mee en Pérez is benieuwd naar het effect van deze ontwikkelingen. 'Ze gaan sterk zijn, dat weten we', zegt de Mexicaan tegen onder meer F1Maximaal. 'Het wordt interessant om te zien hoe groot de stap is die ze gaan maken.'

Pérez baalt van betrouwbaarheidsproblemen

Ferrari was in de eerste races van het seizoen sterker dan Red Bull, maar de Oostenrijkse renstal lijkt nu een voorsprong te hebben. De performance is daar, maar de RB18 kampt nog steeds met enkele problemen. Dit kostte Pérez een podiumplek in Miami. 'Ik denk dat we de pace hadden zonder technisch probleem. Ik had een mogelijkheid (om Sainz in te halen, red.) in bocht 1, waar ik diep inremde. Zonder het probleem hadden we een dubbel podium kunnen scoren. Dat heeft ons punten gekost, maar ik was blij dat ik de race uit kon rijden.'

Ook Max Verstappen had tijdens de Grand Prix van Miami last van betrouwbaarheidsproblemen. Deze problemen hinderden Verstappen om veel ronden te rijden tijdens de vrije trainingen. 'We zijn al heel veel punten verloren vanwege betrouwbaarheidsproblemen. Laten we hopen dat we ze weg kunnen werken. Als we gedurende een weekend niet alle nodige meters kunnen maken, dan kan dat kostbaar zijn voor ons', concludeert de Red Bull-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws