Vips vervangt Pérez tijdens VT1 in Barcelona als onderdeel van young driver test Formule 1
Formule 1

Vips vervangt Pérez tijdens VT1 in Barcelona als onderdeel van young driver test

Vips vervangt Pérez tijdens VT1 in Barcelona als onderdeel van young driver test

Jüri Vips, Formule 2-coureur voor het team van Hitech, zal tijdens de eerste vrije training van de Grand Prix van Spanje plaatsnemen in de auto van Red Bull Racing. De Oostenrijkse renstal maakt hiermee gebruik van één van de twee verplichte young driver tests. De coureur uit Estland zal gedurende de eerste sessie van het weekend de vervanger zijn van Sergio Pérez.

Vips is onderdeel van de Red Bull-academie en zal voor het eerst een officiële sessie in de Formule 1 verrijden. De Est zal naast Max Verstappen op de baan te vinden zijn om data te verzamelen voor de rest van het raceweekend. Pérez, die net vader is geworden van een zoon, mag dus een sessie vanaf de zijlijn toekijken. Na de Grand Prix van Spanje hoeft Red Bull nog maar aan één verplichte young driver test te voldoen.

De Oostenrijkse renstal is niet het eerste team dat in Barcelona gebruikt gaat maken van een jonge coureur. Eerder maakte het team van Williams al bekend dat Nyck de Vries zal plaatsnemen in de FW44. Hierdoor zal Alexander Albon niet meedoen aan de eerste vrije training op het Circuit de Barcelona-Catalunya. F1Maximaal had in april al vernomen dat de Nederlandse coureur zijn eerste meters in de Formule 1 zou maken bij het team van Williams.

Kubica rijdt ook in VT1

Waar Red Bull en Williams gebruik zullen maken van de verplichte young driver test gaat Alfa Romeo haar eigen weg. De Zwitserse renstal stuurt tijdens de eerste vrije training Robert Kubica naar buiten in plaats van Zhou Guanyu. De Poolse rijder is reservecoureur voor Alfa Romeo en dat kwam vorig seizoen goed van pas. Kubica moest immers invallen voor Kimi Räikkönen tijdens de Grands Prix van Nederland en Italië, aangezien de enkelvoudig wereldkampioen kampte met een coronabesmetting.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws