Pérez mikt op goed resultaat: 'We willen de prestatie in Imola evenaren' Formule 1
Formule 1

Pérez mikt op goed resultaat: 'We willen de prestatie in Imola evenaren'

Pérez mikt op goed resultaat: 'We willen de prestatie in Imola evenaren'

Sergio Pérez wil graag de Grand Prix van Spanje winnen en dat komt vooral door de geboorte van zijn zoontje. Afgelopen week werd de coureur van Red Bull Racing voor de derde keer vader en dat moment wil hij op een speciale manier vieren. Het vorige raceweekend verliep enigszins teleurstellend voor Pérez, aangezien zijn RB18 kampte met een probleem gedurende de race. De coureur weet zeker dat Red Bull de prestatie in Imola kan evenaren als de auto's geen problemen kennen.

Aan de motivatie zal het niet liggen bij de Mexicaan. 'We hebben een baby gekregen, Emilio, dus het zou fantastisch zijn om hem te verwelkomen met een goed resultaat', zegt Pérez in het persbericht van Red Bull. De coureur van de Oostenrijkse renstal hoopt dat hij op zijn minst weer op het podium kan staan. 'Als ik een probleemloos weekend kan hebben, dan weet ik dat ik daar kan staan. Max en ik zullen pushen om het resultaat in Imola te evenaren.'

Tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna scoorde Red Bull immers een één-twee. Pérez hoopte het resultaat een goed gevolg te geven in Miami. Desondanks lukte het hem niet om opnieuw op het podium te staan. 'Hoewel Max (Verstappen, red.) de race wist te winnen en ik goede punten scoorde, ging ik toch ontevreden weg. Ik wil altijd op het podium staan en ik wist dat ik de snelheid had om de Ferrari's in te halen. Dus ik was wel enigszins gefrustreerd.'

Pérez wil kijken naar progressie Red Bull

Met de Grand Prix van Spanje keren de Formule 1-coureurs terug op het circuit waar de eerste testdagen van het seizoen werden verreden. Het weekend in Barcelona is dus een belangrijke graadmeter voor de teams. 'We kennen het circuit natuurlijk heel goed vanwege de tests. Maar de auto van de testdagen verschilt heel erg met de auto waar we nu in rijden. Het zal interessant zijn om te zien welke vooruitgang we sindsdien hebben geboekt', besluit Pérez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws