Pérez kijkt uit naar Zandvoort: 'De Nederlandse fans zijn geweldig' Formule 1
Formule 1

Pérez kijkt uit naar Zandvoort: 'De Nederlandse fans zijn geweldig'

Pérez kijkt uit naar Zandvoort: 'De Nederlandse fans zijn geweldig'

Sergio Pérez geeft zichzelf een ruime voldoende voor de eerste seizoenshelft van 2022. Hoewel de laatste races wat moeizamer verliepen, ziet hij een grote verbetering ten opzichte van vorig jaar en voelt hij zich een stuk beter met zijn nieuwe bolide. Ook bespreekt hij het hoogtepunt uit zijn seizoen tot nu toe en laat hij weten naar welke races hij uitkijkt.

Op de website van Red Bull Racing laat de Mexicaan weten wat het verschil is ten opzichte van vorig jaar, toen hij beduidend meer moeite had om bij teamgenoot Max Verstappen te kunnen blijven op het gebied van snelheid. 'De RB18 is een heel andere auto dan die van vorig jaar, maar ik voel me veel meer op mijn gemak. Dat zie je ook aan de prestaties en consistentie die ik dit jaar heb laten zien.'

Over wat voor hem het hoogtepunt was van de eerste seizoenshelft, is de Red Bull Racing-coureur duidelijk. 'Monaco!', zo laat hij zonder nadenken weten. 'In Monaco winnen is een droom die uitkomt. Het voelt geweldig om die in mijn zak te kunnen steken.' Pérez is dan ook wel tevreden met zijn eerste deel van het seizoen, en op de vraag welk cijfer hij eraan zou hangen komt daar dan ook een ruime voldoende uit: 'Een zeventje.'

Nederlandse fans zijn geweldig

Na de zomerstop staat de onder druk staande GP van België voor de deur, maar de Mexicaan kijkt vooral uit naar andere races die gaan komen in het tweede deel van het jaar. 'Ik heb vooral zin om terug te keren naar Japan, nadat we daar drie jaar niet zijn geweest. Ook kijk ik uit naar Austin en Mexico. En Zandvoort, want de Nederlandse fans zijn geweldig', is hij lovend over de support die Nederlanders geven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws