Horner neemt het op voor Pérez: 'Hij zal sterker terugkomen in Spa' Formule 1
Formule 1

Horner neemt het op voor Pérez: 'Hij zal sterker terugkomen in Spa'

Horner neemt het op voor Pérez: 'Hij zal sterker terugkomen in Spa'

Christian Horner heeft het opgenomen voor Sergio Pérez. Helmut Marko zei na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije dat de coureur met zijn hoofd al bij de zomerstop is, maar Horner stelt dat hij dat eerst als grap tegen de adviseur van Red Bull Racing zei. De teambaas van de Oostenrijkse renstal is tevreden met de race die Pérez op de mat legde op zondag. Horner denkt dat de Mexicaan op het podium had kunnen eindigen als er geen virtual safety car-periode was geweest.

De kwalificatie voor de race van zondag liep alles behalve soepel voor Red Bull. Pérez wist zichzelf niet te kwalificeren voor Q2 en daardoor kon de coureur rekenen op stevige kritiek van Marko. 'Ik zei als grap tegen Helmut dat ik dacht dat Checo al op vakantie was gegaan', zegt Horner voor de camera van Sky Sports. 'Toen besloot hij het tegen de hele wereld te vertellen', stelt de Red Bull-teambaas lachend.

Tijdens de race wist Pérez zichzelf naar een vijfde plek te rijden, nadat hij vanaf de elfde plek moest starten. Horner denkt dat er meer in had gezeten voor de drievoudig racewinnaar, maar dat hij pech had met de uitvalbeurt van Valtteri Bottas. 'Als je naar de race van afgelopen zondag kijkt, dan denk ik dat hij zonder de virtual safety car-periode met George (Russell, red.) en Carlos (Sainz, red.) had kunnen vechten voor het podium. Hij wist zichzelf heel erg snel terug te knokken.'

Horner: 'Pérez moet begrijpen wat er niet goed is gegaan'

Pérez had na de Grand Prix van Monaco nog de hoop op de wereldtitel. De coureur heeft nu een achterstand van 85 punten op Max Verstappen, waardoor het geloof een beetje verdwenen lijkt. Bij Red Bull denkt men dat het wel goed gaat komen als Pérez zich weet te herpakken. 'Als hij zichzelf een beetje kan terugvinden gedurende de zomerstop, dan denk ik dat hij sterker terug zal komen in Spa. Hij moet gewoon zien te begrijpen wat er niet goed is gegaan in de afgelopen races', aldus Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws