Pérez komt niet goed uit de startblokken: 'We hebben veel gewijzigd' Formule 1
Formule 1

Pérez komt niet goed uit de startblokken: 'We hebben veel gewijzigd'

Pérez komt niet goed uit de startblokken: 'We hebben veel gewijzigd'

Sergio Pérez begon naar eigen zeggen nog goed aan de openingsdag van het Spaanse Grand Prix-weekend, maar verloor in de tweede vrije training wat tijd. De Red Bull Racing-coureur zal er echter alles aan doen om zaterdag een goede prestatie neer te zetten in de kwalificatie, want die zal een stuk belangrijker zijn voor hem dan normaal.

De vrijdag begon nog veelbelovend voor Pérez, die er in de eerste sessie met een vijfde tijd nog prima bijzat. Later op de dag ging het echter een stuk minder voortvarend voor de 34-jarige uit Guadalajara. Na het eerste half uur bungelde de Mexicaan onderaan de tijdenlijst, al moet daarbij wel gezegd worden dat hij zijn snelste tijd op de harde band had gereden, terwijl de concurrentie al op het zachte rubber in actie was gekomen.

Met nog twintig minuten op de klok begon ook Pérez aan een run op de band met de rode wangen, maar deze was weinig hoopgevend. Net als teamgenoot Max Verstappen verloor hij vooral in de tweede sector veel tijd en uiteindelijk strandde de zesvoudig racewinnaar op P13. Pérez spreekt na afloop van een moeizame dag. 'We begonnen goed aan de dag, maar toen hebben we voor VT2 aardig wat wijzigingen doorgevoerd', zegt de Mexicaan tegenover F1TV. 'We raakten ergens de weg kwijt en we hebben flink wat om door te spreken. We hebben veel gewijzigd, we hebben de auto flink ontdekt, dus hopelijk kunnen we het allemaal samenbrengen voor zaterdag.'

Belang kwalificatie

In de afgelopen races bleek het kwalificeren opnieuw het struikelblok van Pérez en ook voor dit weekend zal het weer een flinke opgave worden om een topresultaat te behalen. Het is in elk geval al zeker dat de Red Bull-coureur niet vanuit de top drie aan de race op zondag zal beginnen, de Mexicaan heeft immers nog een gridstraf van drie plekken in te lossen vanwege het onveilig terugbrengen van zijn beschadigde bolide tijdens de race in Canada.

Pérez is zich ervan bewust dat hij zaterdag op de toppen van zijn kunnen zal moeten presteren met het oog op zondag. 'De kwalificatie is superbelangrijk', weet de teamgenoot van Verstappen. 'Want het is lastig om in te halen hier (in Barcelona). Daarom zal het zeer belangrijk zijn om me goed te kwalificeren en een goede uitgangspositie te hebben voor zondag', besluit Pérez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws