Verstappen ondanks balansproblemen optimistisch: 'Daar hoopten we op' Formule 1
Formule 1

Verstappen ondanks balansproblemen optimistisch: 'Daar hoopten we op'

Verstappen ondanks balansproblemen optimistisch: 'Daar hoopten we op'

Opnieuw ging het voor Max Verstappen niet van een leien dakje op de openingsdag van een Grand Prix-weekend. Ook op het Circuit de Barcelona-Catalunya was de coureur van Red Bull Racing niet tevreden over de balans van de RB20. De Nederlander vroeg vrij vroeg in de tweede training zelfs om een andere voorvleugel. Toch is Verstappen behoorlijk positief gestemd na de eerste dag in Spanje.

Na een goede tweede plaats in de eerste oefensessie, volgde een mindere tweede training. De regerend wereldkampioen eindigde als vijfde en klaagde opnieuw over de balans van de auto. Al vroeg in de sessie liet hij aan zijn steun en toeverlaat Gianpiero Lambiase weten dat de auto 'niet wilde bijten' en al snel vroeg hij zelfs om een andere voorvleugel. Erg veelbelovend zag het er dus niet uit, de Limburger had zowel in de korte als in de lange runs problemen om zijn glijdende bolide in het juiste spoor te houden. Toch is Verstappen optimistisch.

'We hebben meerdere setups geprobeerd in de eerste en de tweede vrije training', legt de drievoudig wereldkampioen uit aan Sky Sports. 'Je probeert wat dingen te finetunen, maar over het algemeen was het een gewone dag zonder problemen. Dat hoopten we natuurlijk ook op, maar nu is het zaak om nog wat progressie te boeken met de auto. Dat is echter heel normaal', wijst Verstappen op het feit dat een F1-bolide zelden al perfect is afgesteld op een vrijdag.

Updates RB20

Als hem vervolgens gevraagd wordt hoe de updates die Red Bull mee heeft genomen naar Barcelona het doen, tempert de 26-jarige Limburger de verwachtingen. 'Het zijn maar kleine updates, het is niets groots', verzekert de kampioenschapsleider, die stelt dat de updates wel naar behoren lijken te functioneren. 'Tot nu toe voelt het allemaal vrij normaal en goed aan', besluit Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws