Pérez oogst lof met 'spannendste moment van de race': 'Zo moet het elk weekend' Formule 1
Formule 1

Pérez oogst lof met 'spannendste moment van de race': 'Zo moet het elk weekend'

Pérez oogst lof met 'spannendste moment van de race': 'Zo moet het elk weekend'

Voor Ross Brawn was van het Red Bull Racing-duo met name het optreden van Sergio Pérez uitstekend in Turkije. Waar Max Verstappen een kleurloze wedstrijd reed op de tweede plek, hield Pérez zich uitstekend staande op Istanbul Park. Ook de Formule 1-baas is dit niet ontgaan. Hij denkt dat het tevens de Mexicaan was die met zijn gevecht met Lewis Hamilton een van de mooiste momenten van het weekend teweeg heeft gebracht.

'Een solide prestatie van Pérez na enkele lastige wedstrijden', zo opent de Brit bij Formula 1 als hij zich richt tot de tweede Red Bull-man. 'Het was een race waarin het gemakkelijk was om een fout te maken, maar hij heeft de snelheid en klasse getoond die van hem verwacht werd toen hij zich bij Red Bull voegde', voegt hij daaraan toe. Niet elk weekend gaat het voor de man uit Guadalajara even makkelijk, maar in Istanboel was hij in topvorm.

Pérez houdt Hamilton af

Met name het gevecht met Hamilton halverwege de race viel Brawn op. Vechtend voor de vierde positie gingen de Mercedes-coureur en Verstappens teamgenoot de derde sector door. Heel even leek Hamilton aan het langste eind te trekken, maar in bocht 1 pakte Pérez op knappe wijze de positie weer terug. 'Hij heeft zijn positie eerlijk verdedigd en het was een van de spannendste momenten van de Grand Prix', vindt Brawn.

'Zo moet hij het elk weekend doen. Misschien dat dit zijn prestaties wel ten goede komt en dat we deze kwaliteiten vaker gaan zien', concludeert hij. De consistentie die Pérez nu nog mist, zou na een dergelijk optreden makkelijker kunnen komen. Het gaat bij de coureurs immers vooral over vertrouwen in de bolide. In Turkije leek de Red Bull-routinier dit in ieder geval te hebben.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws