Priestley verwacht geen actie van Red Bull na motorische opleving Mercedes Formule 1
Formule 1

Priestley verwacht geen actie van Red Bull na motorische opleving Mercedes

Priestley verwacht geen actie van Red Bull na motorische opleving Mercedes

Marc Priestley denkt dat er niet teveel gezocht moet worden achter Christian Horners woorden over de Mercedes-motor. Na afloop van de Grand Prix van Turkije gaf de Red Bull Racing-teambaas aan verbaasd te zijn over de Duitse titelconcurrenten en hun snelheid op het rechte stuk. Dit hoort allemaal bij de show die Mercedes en Red Bull er in 2021 van maken, stelt de voormalige monteur van McLaren.

In zijn meest recente YouTube-video, waarin hij terugblikt op de Turkse race, gaat de Brit in op vragen van zijn kijkers. Er wordt geïnformeerd naar of hij denkt dat er meer zit achter de verbazing van Red Bull. 'Ik denk het niet echt, maar ik vind het wel vermakelijk. Het soap opera-element van dit seizoen tussen Horner en Toto Wolff vind ik fascinerend.' De Mercedes- en Red Bull-teambaas kibbelen al een jaar lang om elk klein detail naast het asfalt.

'De fans die de Drive to Survive-serie volgen, kunnen zich wel inbeelden hoe dit eruit gaat zien in de serie', voegt Priestley er handenwrijvend aan toe. De Formule 1-kenner kan in ieder geval niet wachten tot het nieuwe seizoen, dat doorgaans enkele weken voorafgaand aan de start van het F1-jaar uitgegeven wordt. In deze serie worden diverse verhaallijnen van het F1-seizoen belicht.

'Als daar nog een Hollywood-sausje overheen gaat voor de Netflix-show, gaat dat er erg spectaculair uitzien, met beschuldigingen en protesten over en weer', vervolgt hij. Enkele voorbeelden van deze politieke strijd tussen de twee topteams zijn terug te vinden in het protest van Mercedes tegen de flexibele achtervleugel van Red Bull, en recenter in de wijziging die doorgevoerd is in de pitstop-reglementen van de Formule 1.

'Horners verbazing onderdeel van de show'

Omdat Horner er een handje van heeft om dit jaar mee te gaan in de Formule 1-drama denkt Priestley dan ook dat er geen protest of onderzoek gaat komen naar het motorblok van de Duitse concurrenten. 'Daarom doen die woorden mij weinig. Mercedes lijkt een enorme hoeveelheid performance gevonden te hebben afgelopen weekend, maar Red Bull Racing heeft dat gedurende enkele races in 2021 ook gedaan.'

'Ook toen zette men vraagtekens bij de snelheid en legaliteit van de auto', herinnert hij zich. 'Zo gaat het en zo is het waarschijnlijk altijd al gegaan. Dit kampioenschap zal heel spannend worden. Soms kan een klein detail al genoeg zijn om je voordeel uit een situatie te halen.' Zodoende is de politieke druk zeker van waarde voor beide kanten, maar moeten bepaalde opmerkingen met een korreltje genomen worden dit jaar.

Priestley na de Grand Prix van Turkije over Horner en WolffPlaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws