Pérez over thuisrace: 'Ik zou graag het probleem hebben' Formule 1
Formule 1

Pérez over thuisrace: 'Ik zou graag het probleem hebben'

Pérez over thuisrace: 'Ik zou graag het probleem hebben'

In zijn thuisland is het Sergio Pérez die de persconferentie aftrapt. Hij hoopt een goede kwalificatie te hebben, omdat hij verwacht dat deze een belangrijke rol gaat spelen voor de race op zondag. Verder gaat hij in op de gekte in Mexico voor de Grand Prix en wordt er gevraagd wat hij zou doen als er teamorders komen wanneer hij voor Max Verstappen rijdt in de race.

Pérez is ervan overtuigd dat de kwalificatie op zaterdag een belangrijke rol gaat spelen voor de rest van het weekend. 'Ik moet een goede zaterdag hebben want het is erg moeilijke om hier in te halen. Het is veel voor de remmen en de motor, het is een zware race wanneer je niet vooraan zit. Ik heb een goede kwalificatie nodig.'

Enthousiasme stijgt capaciteit te boven

De Mexicaan heeft zichzelf jaren teruggevonden in het middenveld en kan dit seizoen eindelijk vooraan het veld meedoen. Het enthousiasme van de fans kent dan ook geen grenzen, maar de ruimte rondom het circuit wel. 'De promotor probeert ergens een tribune neer te zetten, maar er is gewoon geen ruimte meer! Vrienden bellen me en willen kaartjes, maar ik heb er gewoon geen!', legt de publiekslieveling uit.

Red Bull dilemma

Hoewel in Mexico de publiciteit rondom Pérez groot is, ligt voor Red Bull de focus vooral op het WK-gevecht van teamgenoot Max Verstappen. Gevraagd naar of het hem een probleem geeft wanneer hij voor de leider in het wereldkampioenschap rijdt antwoord hij: 'Ik zou graag het probleem hebben.' Echt nagedacht over dit scenario heeft Pérez echter nog niet. 'Ik heb niet veel zin om hier nu over te praten. Eens kijken hoe de zaterdag verloopt en of het nog de moeite waard is om dit gesprek te voeren.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws