Horner denkt dat Ferrari één ding beter had kunnen doen: 'Ze deden maar half werk' Formule 1
Formule 1

Horner denkt dat Ferrari één ding beter had kunnen doen: 'Ze deden maar half werk'

Horner denkt dat Ferrari één ding beter had kunnen doen: 'Ze deden maar half werk'

Christian Horner heeft de strategische zet van Ferrari in de laatste ronden van de Grand Prix in Abu Dhabi ook aanschouwd, maar volgens de Red Bull-teambaas had Charles Leclerc één ding beter kunnen doen. Verder heeft Horner ook nog een tip voor zijn eigen coureur, Sergio Pérez, voor volgend jaar.

Tot aan de finishlijn werd de strijd om P2 in het constructeurskampioenschap gestreden tussen Mercedes en Ferrari, en Red Bulls Pérez speelde daarin een sleutelrol. De Mexicaan had eerder in de wedstrijd een vijf seconden-tijdstraf gekregen voor een aanvaring met Lando Norris, iets wat Leclerc hoopte te kunnen gebruiken om de opmars van George Russell tegen te houden. Ferrari nam tijdens de laatste ronden van de Grand Prix de beslissing om Pérez, die toen derde reed, Leclerc te laten passeren in de hoop dat hij zijn tijdstraf kon uitzitten, terug kon keren naar de derde plaats en vervolgens Mercedes-coureur Russell van het podium kon houden. Hun plan mislukte echter, want Russell wist binnen vijf seconden van de tijd van Pérez te finishen. Mercedes verzekerde zich zo van de tweede plaats.

Red Bull-teambaas Horner aanschouwde het hele schaakspel van Leclerc en Ferrari, en beweert nu dat Ferrari 'maar de helft van het werk goed hadden gedaan'. Op hetzelfde moment van de strategische zet reed Lewis Hamilton op de negende plaats en Carlos Sainz buiten de punten, dus Ferrari wist dat ze in actie moesten komen om de tweede plaats in de wacht te slepen. Volgens Horner was hun plan logisch, maar werd het niet goed uitgevoerd.

'Het was een logische actie om te doen', legde Horner uit aan de media, waaronder de Daily Express. 'Vanuit Ferrari's positie deden ze maar half werk, omdat ze Checo (Pérez, red.) doorlieten en zoals Checo liet zien in dat deel van het circuit (sector 3, red.), kun je daar andere coureurs een behoorlijke tijd ophouden.' Volgens de Britse teambaas hield Leclerc Russell net niet lang genoeg op. 'Charles moest George nog iets meer van zich afhouden om dat extraatje te krijgen, maar we hebben volgend jaar gewoon een andere buurman (in de pitstraat, red.).'

Horner hoopt dat Pérez gat kan dichten

Waar het seizoen voor Ferrari uiteindelijk niet eindigde zoals ze hadden gehoopt, beleefde Red Bull van begin tot eind wel een perfect seizoen. Dit was voor het merendeel te danken aan de dominante prestaties van Max Verstappen. De enige verbeterpuntjes voor het team zijn de uitblijvende prestaties van Pérez, maar Horner heeft wel een idee hoe de Mexicaanse coureur het gat met zijn teamgenoot kan dichten.

'Ik denk dat hij de laatste paar races een beetje een reset heeft gehad, en zijn tempo was sterk als je kijkt naar de analyse van dit weekend', vertelde Horner aan Sky Sports F1. 'Hij moet gewoon zijn zaterdagen op orde krijgen. Zijn racetempo is er. Zijn racecraft is fantastisch. Hij heeft waarschijnlijk meer auto's ingehaald dan wie dan ook dit jaar. Maar hij moet gewoon bij de eerste vier starten in plaats van als negende of tiende of wat zijn gemiddelde de afgelopen races ook was.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws