Bleekemolen heeft maar één advies aan Red Bull: 'Ik zou me hierop richten' Opinie
Opinie

Bleekemolen heeft maar één advies aan Red Bull: 'Ik zou me hierop richten'

Bleekemolen heeft maar één advies aan Red Bull: 'Ik zou me hierop richten'

Analist en coureur Jeroen Bleekemolen prijst in zijn nieuwste column Red Bull en Max Verstappen voor hun prestaties tijdens het 2023-seizoen. Bleekemolen denkt niet dat er veel te verbeteren valt voor de Oostenrijkse renstal, al is Red Bull op één klein puntje wat minder sterk.

Verstappen wist dit jaar 19 van de 22 races te winnen, en reed meer dan duizend rondes aan de leiding. Het seizoen verliep van begin tot einde bijna perfect voor Red Bull, dus de vraag die ook Bleekemolen probeert te beantwoorden is of Red Bull het volgend jaar überhaupt nog wel beter kan doen? 'Het antwoord is lastig te geven. Je zou denken van niet, met 21 van de 22 races die in een zege voor Red Bull eindigden', schrijft de coureur en analist voor Formule1.nl. 'Maar, eerlijk is eerlijk: dat zeiden we na zijn goede seizoen van 2022 óók. En we hebben kunnen zien dat er dit jaar alsnog een tandje bij kon. Dat maakt het dus ook zo knap.'

Volgens Bleekemolen waren er bijna geen zwakke punten te bekennen bij de Oostenrijkse renstal, en was het team zo goed dat het soms leek dat ze niet eens voluit hoefde te racen. Als de coureur toch een zwak punt moet aanwijzen, zou dat de kwalificatie zijn. 'In de race op zondag waren Red Bull en Max (Verstappen, red.) bijna altijd supergoed, op zaterdagen misschien wat minder. Maar kijk even naar het aantal poles van Max: 12! Met zo’n aantal kan ik natuurlijk niet zeggen dat zoiets een zwak punt is.'

Red Bull hoeft zich maar op één ding te richten tijdens winterstop

Red Bull hoeft eigenlijk maar één ding te doen tijdens de winterstop, aldus Bleekemolen. 'Ik zou me erop richten vooral zo goed te blijven. Veel beter worden dan dit, dat kan immers nauwelijks. Perfectie bestaat niet, zeggen ze dan. Maar dit jaar kwam er op z’n minst erg dichtbij.' Ook adviseert Bleekemolen aan de concurrentie van Red Bull om vooral op hun eigen manier hun bolides voor volgend jaar te blijven ontwikkelen, en niet direct Red Bulls ontwerp te kopiëren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws