Pérez trekt woorden van Horner in twijfel: 'Zijn strategie bleek de juiste te zijn' Formule 1
Formule 1

Pérez trekt woorden van Horner in twijfel: 'Zijn strategie bleek de juiste te zijn'

Pérez trekt woorden van Horner in twijfel: 'Zijn strategie bleek de juiste te zijn'

Sergio Pérez bevond zich voor aanvang van de race in de ideale uitgangspositie, met een poleposition en zijn grootste concurrent op een negende plek. Toch zag hij zijn Nederlandse teamgenoot langszij komen, nadat Verstappen weer eens een sterke inhaalrace liet zien. Pérez moet toegeven dat Verstappen het gehele weekend de snellere was, en hoopt snel weer de strijd aan te kunnen gaan met de regerend wereldkampioen.

Vorige week was het nog Verstappen die complimenten uitdeelde aan Pérez, en nu is het de beurt aan de Mexicaan. 'Ik denk dat de prestatie die Max vandaag liet zien voor mij buiten bereik was', geeft hij toe aan Sky Sports F1. 'Ik moet begrijpen waarom dat is, maar ik denk dat het gedeeltelijk te maken heeft met de banden. Over het geheel bekeken was hij vandaag sterker, en ik ben elders sterker geweest. Petje af voor hem. Ik zal moeten begrijpen wat er gebeurd is aan onze kant van de garage.'

Achteraf de verkeerde strategie

De beide Red Bull-coureurs startten de race op verschillende bandentypes. 'Dat zou meer een gok zijn geweest', reageert Pérez op de vraag of hij ook liever op de harde band was gestart. 'Het bleek uiteindelijk wel de juiste strategie te zijn', trekt de Mexicaan een andere conclusie dan zijn teambaas, die juist van mening was dat het starten op de medium-banden de beste strategische optie was. 'Als je op poleposition start, is het niet normaal om op de harde banden van start te gaan.'

'Ik denk dat de medium vroeg in de race een zwakke band was. Ik zocht de pitstraat eerder op dan ik had moeten doen omdat ik onder druk werd gezet door Max'. Zo lijken de rollen omgedraaid sinds de Grand Prix van Azerbeidzjan, toen een snelle Pérez juist Verstappen tot een vroege pitstop dwong. 'Max was heel erg sterk in die eerste stint, ik denk dat dat onze race waarschijnlijk lastiger gemaakt heeft. Het maakte alles een beetje ingewikkelder. Max was vandaag sneller dan ons, en we moeten begrijpen waarom. Hopelijk weten we in Imola weer ons normale niveau te behalen', kijkt Pérez vooruit naar de volgende race, die over twee weken plaatsvindt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws