Pérez verlegt doel naar tweede plek in het kampioenschap: 'Sta niet op miraculeuze wijze op die positie' Formule 1
Formule 1

Pérez verlegt doel naar tweede plek in het kampioenschap: 'Sta niet op miraculeuze wijze op die positie'

Pérez verlegt doel naar tweede plek in het kampioenschap: 'Sta niet op miraculeuze wijze op die positie'

Sergio Pérez lijkt het titelgevecht met Max Verstappen opgegeven te hebben na de Grand Prix van Groot-Brittannië. De coureur van Red Bull Racing heeft een aantal matige Grands Prix achter de rug en staat daardoor 99 punten achter teamgenoot Max Verstappen. Pérez wil zich dan ook gaan richten op de tweede plaats in het kampioenschap, ondanks dat hij nu alleen bezig is met de Grand Prix van Hongarije. Daar moet de coureur zijn goede gevoel van de eerste races terugvinden.

Pérez heeft dit weekend wat afleiding, aangezien hij de showrun verzorgt in Madrid. De Red Bull-coureur is momenteel niet in vorm en heeft al sinds de Grand Prix van Miami Q3 niet meer gehaald. Volgend weekend staat de Grand Prix van Hongarije op het programma in de Formule 1 en vorig seizoen kende man uit Guadalajara daar ook geen beste kwalificatie. Pérez werd uitgeschakeld in Q2 en moest vanaf de elfde plek starten. De Red Bull-rijder wist zich terug te vechten tot P5, terwijl Verstappen de race won.

Dat is nu ook een beetje het verhaal binnen het team van Red Bull. Pérez staat ieder weekend een inhaalrace te wachten, terwijl Verstappen op poleposition staat en de race wint. Toch staat Pérez momenteel nog altijd tweede in het kampioenschap. 'In de Formule 1 is alleen je positie in Abu Dhabi belangrijk', zegt de Mexicaan bij AS. 'Maar ik sta niet op miraculeuze wijze tweede in het wereldkampioenschap. Ik heb races gewonnen. Ik heb ook wat slechte races gehad, maar we hebben genoeg races te gaan.'

Na de Grands Prix van Saoedi-Arabië en Azerbeidzjan was het vertrouwen hoog bij Pérez. De coureur wist immers op snelheid zijn teamgenoot te verslaan, waardoor het gat na de race in Bakoe slechts zes punten was. Dat gat is na de Grand Prix van Azerbeidzjan gegroeid tot 99 punten, waardoor de titel nu uit zicht lijkt te zijn voor Pérez. 'Het doel nu? Ongetwijfeld de tweede plaats in de het kampioenschap. Daarnaast denk ik alleen aan de Grand Prix van Hongarije van volgende week.'

Pérez: 'Alles zit veel dichter bij elkaar'

Door de mindere vorm staan enkele coureurs redelijk dicht bij Pérez in het klassement. Nu meerdere teams achter Red Bull competitief lijken, zullen er mogelijk meer rijders gaan jagen op de tweede plek van de Red Bull-coureur. 'Fernando (Alonso, red.) is een grote verrassing dit jaar, ze (Aston Martin, red.) hebben een grote stap gezet, maar ook McLaren in de laatste race. Alles zit veel dichter bij elkaar met deze regels.' Met Fernando Alonso en Carlos Sainz heeft Spanje de kans om Pérez op te jagen, maar wie gaat hoger eindigen. 'Hopelijk de Mexicaan', doelt Pérez grappend op zichzelf.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws