Pérez niet bezig met situatie bij AlphaTauri: 'Het kan me eigenlijk weinig schelen' Formule 1
Formule 1

Pérez niet bezig met situatie bij AlphaTauri: 'Het kan me eigenlijk weinig schelen'

Pérez niet bezig met situatie bij AlphaTauri: 'Het kan me eigenlijk weinig schelen'

Ondanks de commotie omtrent het aanstellen van Daniel Ricciardo als vervangend coureur bij AlphaTauri is er een enkeling die verwacht dat de keuze een achterliggende reden heeft. Sergio Pérez, die binnen het team van Red Bull Racing naast Max Verstappen rijdt, presteert de laatste tijd ondermaats en velen verwachten daardoor dat de keuze voor Ricciardo indirect moet zorgen voor druk aan het adres van Pérez. De Mexicaan zegt zelf echter dat hij zelf niet wakker ligt van de speculaties omtrent zijn toekomst bij Red Bull.

Sinds de aankondiging is het ongetwijfeld het meest besproken onderwerp binnen de wereld van Formule 1: Ricciardo zal per direct het stoeltje van Nyck de Vries overnemen bij AlphaTauri. Sommigen verwachten dat deze keuze deels geïnspireerd is door de teleurstellende prestaties van Pérez. De Mexicaan krijgt het al meerdere raceweekenden achter elkaar niet voor elkaar naar behoren te presteren, terwijl zijn teamgenoot Verstappen voortdurend met kop en schouders boven de rest van het veld uitsteekt. Er is dus een groot verschil wat betreft prestaties binnen het Red Bull-team, en dus is er sprake van de nodige speculaties wat betreft de toekomst van Pérez.

Stoelendans AlphaTauri laat Pérez koud, steun van het team helpt 

Ondanks dat de stoelendans bij AlphaTauri het één en ander aan speculaties aan wist te wakkeren, lijkt het Pérez koud te laten. De Mexicaan geeft, in gesprek met Motorsport.com, aan zich niet echt zorgen te maken om de aanstelling van Ricciardo. ‘Het kan me eigenlijk vrij weinig schelen. Ik rijd al 13 jaar in de Formule 1 en heb inmiddels alles al gezien, maar ik maak me er geen zorgen om.’ In plaats van stress focust Pérez zich nu op het verbeteren van zijn prestaties dit seizoen, en ook een klein beetje op het plezier van de sport.

Red Bull-teambaas Christian Horner gaf eerder al aan er vertrouwen in te hebben dat Pérez het ritme weer op kan pakken in Hongarije. Ook Pérez benadrukt deze steun vanuit het team te voelen. ‘Ik heb de volledige support van Helmut (Marko, red.) en Christian (Horner, red.). Het hele team staat volledig achter me, en ze weten wat ik kan. Ze kennen mijn potentie.’ Vooralsnog probeert de Mexicaan, met behulp van het team, zijn problemen tijdens de kwalificatiesessies aan het licht te brengen. ‘Ik denk dat het vooral aan de details ligt. De auto is gevoeliger, vooral op de zaterdag op momenten met weinig brandstof. Ik werk er op dit moment hard aan en we hebben genoeg ideeën.’ De snelheid en verdere potentie op de zondagen geven de Mexicaan en zijn team hoop, en ook de vooruitgang op de zaterdagen begint langzaamaan te komen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws