Verstappen niet uitgekeken op eigen dominantie: 'Wil het gat nog groter maken' Formule 1
Formule 1

Verstappen niet uitgekeken op eigen dominantie: 'Wil het gat nog groter maken'

Verstappen niet uitgekeken op eigen dominantie: 'Wil het gat nog groter maken'

Max Verstappen raakt niet verveeld van zijn eigen dominantie. De coureur van Red Bull Racing heeft nu al acht overwinningen op zijn naam geschreven dit seizoen, maar de Nederlander is nog altijd gemotiveerd om nog meer zeges te boeken. Verstappen hoopt samen met Red Bull het gat naar de concurrentie juist weer te vergroten. De huidige dominantie van Red Bull vindt de regerend wereldkampioen niet zo vreemd, de sport kent volgens de coureur amper seizoenen waarin de strijd om de titel echt spannend was.

Verstappen is momenteel onverslaanbaar in de Formule 1. Er zijn een paar momenten geweest waarop de Red Bull-coureur aangevallen kon worden, maar dat was dan vooral door Sergio Pérez. De meeste mensen vinden de Red Bull-dominantie saai worden. 'Het is en blijft de Formule 1', geeft Verstappen eerlijk toe bij Channel 4. 'Ik bedoel, het is eerder gebeurd in de Formule 1. Je hebt maar af en toe een seizoen of één of twee opeenvolgende seizoenen waarin misschien een paar teams met elkaar strijden. Dat is zeer, zeer zeldzaam in de sport.'

De tweevoudig wereldkampioen denkt dat de reglementen wel voor meer spanning zullen gaan zorgen in de toekomst. 'Natuurlijk proberen we het met de nieuwe regelgeving dichter bij elkaar te brengen en ik denk dat het in vergelijking met zo'n twintig jaar geleden al veel spannender is.' Red Bull interpreteerde de reglementen alleen wat beter dan de rest van het veld. 'Het gaat erom dat je geen fouten maakt. Ik zal proberen niet te veel fouten te maken in een weekend. Daar zijn we ons echt van bewust en dat is wat we proberen te vermijden.'

Verstappen nog altijd gemotiveerd

Verstappen heeft meermaals aangegeven dat het breken van records hem niet in de Formule 1 zal houden. Toch vindt de coureur zijn eigen dominantie niet saai worden. 'Nee, het is het tegenovergestelde. Ik denk dat ik verveeld zou raken als ik niet de kans krijg om voor de overwinning te vechten. Ik ben echt heel gemotiveerd. Ik houd van wat ik doe, maar ook van de uitdaging om eigenlijk meer te willen, om aan de top te blijven, om het gat zelfs nog groter te maken. Dat is waarschijnlijk mijn motivatie', aldus Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws