Pérez verwacht gevecht om overwinning: 'Aston Martin en Ferrari zien er erg sterk uit' Formule 1
Formule 1

Pérez verwacht gevecht om overwinning: 'Aston Martin en Ferrari zien er erg sterk uit'

Pérez verwacht gevecht om overwinning: 'Aston Martin en Ferrari zien er erg sterk uit'

Sergio Pérez heeft na de eerste trainingen voor de Grand Prix van Bahrein al een aardig idee welke kant hij op wil gaan met de afstelling van de RB19. De coureur van Red Bull Racing sloot de tweede sessie, vlak achter Max Verstappen, als derde af. De 33-jarige Mexicaan verwacht voor de rest van het weekend een spannende strijd met Aston Martin en Ferrari.

De RB19 gedroeg zich tijdens de eerste dag over het algemeen naar de wens van Pérez, maar volgens de Mexicaan was het zeker niet een makkelijke dag. 'De omstandigheden waren best verraderlijk', begint hij tegen Sky Sports F1. 'De temperatuur veranderde enorm gedurende de dag, dus de tweede sessie was de enige representatieve sessie.'

Daarnaast ziet Pérez nog wel een verbeterpunt voor zaterdag. 'We hebben nog werk te doen om onze snelheid over één ronde te verbeteren. Als we dat vinden, dan zou dat ons automatisch ook in een sterkere positie brengen over een langere run. We hebben vandaag wat geëxperimenteerd met de auto en over het algemeen hebben we een aardig idee over welke afstelling we zaterdag willen gebruiken. '

Pérez ziet in Aston Martin en Ferrari grootste uitdagers

Aston Martin kwam, met name in de persoon van Fernando Alonso, uitstekend uit de startblokken en dat is ook Pérez niet ontgaan. De Red Bull-coureur ziet in het Britse team een belangrijke uitdager voor de rest van het weekend in Bahrein. 'Ik denk dat het veld bovenin erg dicht op elkaar zit. Zeker Aston Martin en Ferrari zien er erg sterk uit. Ik denk dat het er uiteindelijk op aankomt wie de beste ronde in de kwalificatie kan rijden en wie op zondag de betere racepace heeft', besluit hij.

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws