Ferrari tast in het duister: 'Moeilijk te zeggen waar we staan' Formule 1
Formule 1

Ferrari tast in het duister: 'Moeilijk te zeggen waar we staan'

Ferrari tast in het duister: 'Moeilijk te zeggen waar we staan'

Charles Leclerc kende een redelijke vrijdag naar eigen zeggen. De Monegask begint steeds meer één te worden met zijn nieuwe bolide en ziet dan ook dat het de goede kant op gaat. Teamgenoot Carlos Sainz kende een wat moeizamere vrijdag, zo gaf hij aan na afloop van de tweede vrije training. Toch is hij vol vertrouwen dat het wel goedkomt en er richting de kwalificatie op zaterdag nog een stap gezet kan worden.

In het persbericht van Ferrari laat Leclerc weten niet ontevreden te zijn over het verloop van de vrijdag van het team. 'Onze eerste dag van de vrije training ging oké. We hebben veel ronden gereden en ik voel me steeds comfortabeler in de auto, wat positief is', aldus de Monegask. De nummer twee van het wereldkampioenschap van afgelopen jaar kende moeizame testdagen waarin zijn gevoel met de auto nog niet optimaal was, maar daar lijkt dus verbetering in te zitten.

Dat daar verbetering inzit, is niet geheel vreemd volgens de Monegask. 'Laten we zeggen dat het gevoel beter is dan het testen. Bij het testen was het voor mij erg onregelmatig hoe we met de auto reden, omdat we veel dingen aan het testen waren. Ik had dus niet veel tijd met de auto zoals ik hem fijn vind. Vandaag had ik dat wel', aldus Leclerc, die dus vooral het gevoel met de auto miste door de verplichte andere afstellingen voor de tests.

Poleposition nog te ver

De Ferrari-coureur durft het nog niet aan om te zeggen dat zijn team er echt bij zit, met ook Red Bull Racing en Aston Martin die een sterke indruk maken. Het enige wat de Italianen kunnen doen is op zichzelf focussen, zo is Leclerc dan ook van mening. 'Het is nog moeilijk te zeggen waar we staan, want iedereen lijkt heel anders te rijden, maar we concentreren ons op onszelf en blijven de goede kant opgaan.'

In gesprek met F1TV voegde hij daarbij wel toe dat poleposition nog een brug te ver lijkt. 'Ik denk niet dat we de performance hebben voor de pole. Het is nog vroeg. Ik denk misschien dat Aston iets sneller is dan zij morgen zullen zijn. We weten het niet. Het is gewoon wat ik denk', aldus Leclerc, die verwacht dat Aston Martin zich momenteel iets groter voor doet dan ze daadwerkelijk zullen zijn.

Sainz liet auto ombouwen

Voor Sainz was de vrijdag in Bahrein voorafgaand aan het eerste Grand Prix-weekend van 2023 een minder succesvolle. De Spanjaard had het moeilijk met de balans van de auto. 'Het was een ingewikkeldere vrijdag dan we oorspronkelijk hadden verwacht. De balans was anders en we hebben de auto tussen de twee sessies omgebouwd om de grootste beperkingen te corrigeren. Het is pas vrijdag en ik heb er vertrouwen in dat we vannacht alles kunnen analyseren en morgen een stap vooruit kunnen zetten.'

Bij F1TV ging Sainz nog in op zijn spin tijdens de eerste vrije training, die hem zijn programma moest laten omgooien. 'We waren gewoon wat dingen aan het testen in de auto en probeerden een paar dingen af te ronden die we in VT1 wilden proberen. We waren de medium banden aan het scrubben, waar we in VT1 vanaf wilden, om in de avondsessie de softs te gebruiken. Het ging duidelijk niet volgens plan. Het was niet opzettelijk. Het was een test die fout ging, en we kwamen terug voor VT2. Ik verloor een beetje track time, ik verloor een beetje vrijheid en waarschijnlijk betaalde ik de prijs in VT2. Toch voelt de wagen niet hetzelfde aan als tijdens de test.'

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws