Verstappen kende moeilijke start van vrijdag: 'Zaak om alle stukjes in elkaar te zetten' Formule 1
Formule 1

Verstappen kende moeilijke start van vrijdag: 'Zaak om alle stukjes in elkaar te zetten'

Verstappen kende moeilijke start van vrijdag: 'Zaak om alle stukjes in elkaar te zetten'

Max Verstappen schoot niet bepaald uit de startblokken op de vrijdag in Bahrein, maar richting de tweede vrije training wisten hij en het team het probleem op te lossen en zag het er beter uit. Met name de longrun is reden tot positiviteit, al is de Nederlander wel nog van mening dat het beter moet. Alles stukjes moeten nog in elkaar geschoven worden, maar zorgen maakt hij zich niet met de competitieve RB19.

Verstappen begon de vrijdag nog erg moeizaam en had moeite om de balans van de auto goed te krijgen, zo geeft hij aan tegenover Motorsport-Total. 'Het was een moeilijke start van de dag. In FP1 kregen we de balans niet goed, wat een beetje vreemd was omdat we dat tijdens het testen niet hadden meegemaakt. In FP2 vielen de korte ronden mee en voelde de auto wat meer aansluiting en bij de longruns was het tempo goed.'

Naar mate de vrijdag vorderde werd het positiever voor de Nederlander, die dus zag dat met name de longrun wel goed was. 'Over het algemeen is de auto niet slecht in de longruns. Van VT1 naar VT2 ging het de goede kant op, ik moet alleen mijn ritme terugvinden. De Aston Martins zien er competitief uit, dat zag je al bij het testen', zo zag de tweevoudig wereldkampioen wel hoe er een mogelijk nieuwe concurrent zich aan de voorkant van het veld liet zien.

RB19 is competitief

Al met al een wisselende vrijdag voor Verstappen, die er alle vertrouwen in heeft dat het goed komt. Hij steekt dan ook niet onder stoelen of banken dat de RB19 gewoon een erg goede bolide is die mee kan strijden om de overwinningen, en dus ook om de poleposition op de zaterdag. Alles moet gewoon even samenvallen. 'Er is nog een beetje werk te doen, we weten dat we een competitieve auto hebben, het is gewoon zaak om alle stukjes in elkaar te zetten.'

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws