Sainz wil realistisch blijven: 'Er is één team dat tot nu toe alles domineert' Formule 1
Formule 1

Sainz wil realistisch blijven: 'Er is één team dat tot nu toe alles domineert'

Sainz wil realistisch blijven: 'Er is één team dat tot nu toe alles domineert'

Carlos Sainz hoopt dat Ferrari dit weekend kans maakt op de overwinning tijdens de Grand Prix van Monaco. De coureur van Ferrari wil echter nog niet te hoog van de toren blazen. Sainz denkt dat Red Bull Racing nog altijd de favoriet is voor de zege in het prinsendom. Als de kans zich echter voor doet om de Grand Prix te winnen, dan pakt Sainz deze natuurlijk met beide handen aan.

Ferrari heeft in de eerste vijf races van het seizoen laten zien dat de auto nog altijd snel is tijdens de kwalificatie. Daardoor is het geloof in een zege best wel aanwezig bij de Italiaanse renstal. 'We zijn over één ronde beter dan over een raceafstand. Dat is in Monaco natuurlijk heel belangrijk', geeft Sainz aan voor de camera van Sky Sports. 'Ik heb daarnaast ook een paar sterke races gehad hier, dus ik wil optimistisch zijn en denken dat we kans hebben om te winnen.'

Ondanks de positieve geluiden rondom Ferrari, wil de Spanjaard nog niet te hard van stapel lopen. 'We moeten ook realistisch blijven, want er is één team dat tot nu toe in alles domineert. Zij zijn de favorieten', doelt Sainz op Red Bull. Toch kan de Ferrari-coureur wel uitkijken naar de mogelijkheid om voor een verrassing te zorgen. 'Dit is wel een goede kans om een mooi verhaal te schrijven en de voorspelbaarheid van de Formule 1 te stoppen. We hopen in ieder geval op een heerlijke binnenkomst op zaterdag.'

Sainz: 'Het is al silly season'

Naast het feit dat Ferrari een goede kans lijkt te hebben op een zege, speelt er ook veel rondom Maranello. Lewis Hamilton zou namelijk in gesprek zijn met John Elkann over een overstap naar de Scuderia. 'Het is al silly season', zegt Sainz stoïcijns. 'Ik weet dat er elk jaar rondom Monaco en Barcelona iets speelt. Dan gaat elke coureur naar vijf verschillende teams en uiteindelijk gebeurt er toch niet zoveel. Twee weken geleden ging ik nog naar Audi, maar daar hoor je niks meer over. Zo gaat dat', aldus de man uit Madrid.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws