Pérez zag zaterdag helemaal verkeerd gaan: 'Ik deed het wat rustiger aan' Formule 1
Formule 1

Pérez zag zaterdag helemaal verkeerd gaan: 'Ik deed het wat rustiger aan'

Pérez zag zaterdag helemaal verkeerd gaan: 'Ik deed het wat rustiger aan'

Sergio Pérez heeft voor het eerst in 2024 Q3 niet gehaald. In 2023 gebeurde dit al regelmatig, maar in 2024 leek de Mexicaan het beter voor elkaar te hebben in de kwalificaties. In Imola bleek een foutje in de vrije training al voldoende te zijn om de kwalificatie van de Red Bull Racing-coureur te ontregelen.

Pérez staat inmiddels met 7-0 achter in de kwalificaties tegen Max Verstappen, die voor elke race poleposition pakte. 'Ik deed het wat rustiger aan, na het incident dat ik in de vrije training', zo verwijst de 34-jarige bij Viaplay naar zijn crash in de chicane. Juist die fout in de vrije training zou gevolgen hebben voor de rest van de kwalificatie, aangezien Pérez constant de gevolgen ondervond.

Na die zwakke eerste Q1-ronde moest Pérez nog een keer aan de bak. 'Daardoor kwamen we in Q1 in de gevarenzone. We zagen dat we nog niet veilig waren, dus we gingen voor een nieuwe set banden. Dat beïnvloedde onze hele kwalificatie op negatieve wijze', zo baalt de Red Bull-coureur, die op zondag zal moeten vrezen voor zijn tweede plek in het kampioenschap, aangezien de voorsprong op Charles Leclerc geslonken is tot vijf punten.

'Veel grip, waardoor ik rechtdoor ging'

Pérez overleefde Q1 wél, maar slechts met een twaalfde tijd, ondanks zijn nieuwe set banden. Ook in Q2 wist hij de top tien niet te halen. 'Dat we daar met nieuwe banden moesten rijden, zorgde ervoor dat we in de eerste run in Q2 met gebruikte banden moesten rijden. We liepen daardoor veel risico, dus ik gebruikte daarna weer nieuwe banden', zo legt hij het domino-effect uit. 'Met die achterbanden had ik heel veel grip aan de achterkant, waardoor ik in bocht zeven rechtdoor ging. Het was dus niet echt een makkelijke kwalificatie', concludeert hij na zijn elfde startplek. Pérez zal op zondag dus veel terrein goed moeten maken.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws