Alonso lijkt de hoop te hebben opgegeven: 'Het weekend is voorbij' Formule 1
Formule 1

Alonso lijkt de hoop te hebben opgegeven: 'Het weekend is voorbij'

Alonso lijkt de hoop te hebben opgegeven: 'Het weekend is voorbij'

De zaterdag van Aston Martin-coureur ging niet volgens plan. Tijdens de derde vrije training crashte de Spanjaard waardoor het lange tijd de vraag was of hij wel zou kunnen deelnemen aan de kwalificatie. Na afloop van de crash ging Alonso zelfs nog even langs het medische centrum waar gelukkig bleek dat er niets aan hem mankeerde. Uiteindelijk wist het team zijn auto te repareren, maar lag Alonso er helaas al in Q1 uit.

'Het ontbrak mij aan rondes vandaag', vertelt Alonso voor de camera van F1.com. Ook beklaagt hij zich over de staat van het circuit na zijn crash. 'Ik vind het een beetje raar dat we mochten kwalificeren op een circuit dat er anders bij ligt dan tijdens de vrije training.' Al met al lijkt de Spanjaard lijkt niet al te veel hoop te hebben voor de race op zondag.

'Weekend is voorbij'

Alonso nam maar voor korte tijd deel aan de kwalificatie. In Q1 wist hij niet enorm veel rondes te rijden en was zijn tijd niet competitief genoeg om door te gaan naar Q2. 'We hadden brandstof in de auto gestopt voor de kwalificatie. We kregen het voor elkaar om een paar pitstops te doen. Uiteindelijk was mijn beste ronde de allereerste die ik reed. Er zat toen heel veel brandstof in de auto', vertelt de Aston Martin-coureur.

Wanneer hem gevraagd wordt naar wat zijn verwachtingen voor de race zijn, klinkt Alonso bezorgd. 'Het gaat enorm uitdagend worden. Ons weekend is ontzettend aangetast of eigenlijk al voorbij. Zoals ik al eerder heb gezegd, dit is zo'n weekend waarbij alles misgaat. Hopelijk kan het morgen nog iets beter worden.' Teamgenoot Lance Stroll wist het ook niet tot Q3 te maken en viel tijdens Q2 uit op de dertiende plaats. De Canadees reed een rondetijd van 1:15,992. In Q1 zette Alonso een tijd neer van 1:16,917. Daarmee kwam hij terecht op de negentiende plaats, voor Logan Sargeant die geen tijd heeft neergezet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws