Pérez ziet hitte als bepalende factor: 'Voor een Mexicaan normaal geen probleem' Formule 1
Formule 1

Pérez ziet hitte als bepalende factor: 'Voor een Mexicaan normaal geen probleem'

Pérez ziet hitte als bepalende factor: 'Voor een Mexicaan normaal geen probleem'

Sergio Pérez is tevreden met de derde plek die hij heeft weten te behalen in de kwalificatie voor de Grand Prix van Frankrijk. De coureur kende naar eigen zeggen een lastig weekend, en hij heeft nog altijd niet het juiste gevoel in de auto. Hierdoor heeft de coureur van Red Bull Racing tot nu toe veel met de afstelling gespeeld. Dat kwam volgens de drievoudig racewinnaar ook vooral door het warme weer op het Circuit Paul Ricard.

Pérez moet al het gehele weekend zijn meerdere erkennen in teamgenoot Max Verstappen. Het resultaat is dus een kleine opsteker voor de Red Bull-rijder. ‘Ik wist een paar tienden te vinden aan het einde', begint Pérez in de persconferentie waarbij onder andere F1Maximaal aanwezig was. 'Dat is mooi, want ik heb een lastig weekend achter de rug. Ik heb de balans nog niet kunnen vinden, maar P2 en P3 is goed. Hopelijk kunnen we voor de overwinning gaan.’

Temperatuur spelbreker voor Pérez

Ook Verstappen klaagde na afloop van de kwalificatie over de balans in de auto. Gedurende het weekend zijn de Red Bull-rijders op zoek gegaan naar de juiste afstelling van de RB18. Dat was niet zo makkelijk, aangezien ook het weer een rol speelde in de moeilijkheden bij de Oostenrijkse renstal. ‘We hebben veel met de afstelling gespeeld. Het was heel warm, en dat was lastig. Dit was mogelijk mijn slechtste weekend tot nu toe. Het is dus mooi dat ik P3 mag starten.’

Zowel op de vrijdag als de zaterdag lieten de coureurs van Red Bull zien dat ze over een goede racepace beschikken. Desondanks is Pérez er nog niet volledig gerust op. ‘Het wordt zeker een moeilijke race. Het circuit is niet heel erg uitdagend, maar de hitte wel. Voor een Mexicaan is dat normaal gesproken geen probleem, maar voor anderen misschien wel', grapt de Red Bull-rijder.

Wint Verstappen ook in 2022 de GP van Frankrijk? Zet in en krijg minstens 1,90 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws