Verstappen wijst probleem aan na mislopen pole: 'Dat was niet goed voor de auto' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen wijst probleem aan na mislopen pole: 'Dat was niet goed voor de auto'

Verstappen wijst probleem aan na mislopen pole: 'Dat was niet goed voor de auto'

Max Verstappen baalt dat er niet meer in zat dan de tweede tijd in de kwalificatie voor de Grand Prix van Frankrijk. De Nederlander wist de tijd van Charles Leclerc niet te verslaan, maar daar had de Monegask wel de hulp van Carlos Sainz nodig. In de derde vrije training wist Red Bull Racing juist te imponeren, maar in de kwalificatie was het voordeel er toch voor Ferrari.

‘Ik heb er niet over nagedacht wat de rondetijden zouden zijn', begint Verstappen op de persconferentie tegenover onder meer F1Maximaal.nl. 'Het is altijd lastig wat er gaat gebeuren, want het is zo heet. Het was moeilijk om de banden op de juiste temperatuur te krijgen en het was sowieso heel moeilijk om de balans te vinden. Ik kon de grip niet vinden. De hitte, de baan en het asfalt waren niet goed voor de auto.'

'Dan zijn ze mogelijk te heet'

Het opwarmen van de banden was één van de grootste problemen voor Verstappen. 'Je kan ze wel goed opwarmen, maar dan zijn ze aan het einde mogelijk te heet. Toch wil je ook niet te koude banden hebben aan het begin.' En dus kon Leclerc daarvan profiteren, vooral dankzij een tow van Sainz. 'Ik kijk vooral naar mezelf. Ik moet nu gewoon op zoek naar een auto die een stuk voorspelbaarder is. Gelukkig hebben we twee auto’s in de top-drie', aldus Verstappen.

We wilden allebei voor poleposition gaan', gaat Verstappen verder. 'Sainz staat natuurlijk achteraan het veld (door een gridstraf, red.). Als één van ons achteraan had gestart, hadden we misschien hetzelfde gedaan.' Verstappen heeft vertrouwen in de race. 'We zijn weer snel op het rechte stuk, dus dat is een bonus. We moeten kijken naar de snelheid in de snelle bochten. Daar hebben we het moeilijk in vergelijking met Ferrari. De warmte kan in ons voordeel zijn op de rechte stukken', besluit Verstappen.

Wint Verstappen ook in 2022 de GP van Frankrijk? Zet in en krijg minstens 1,90 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws