Piastri geeft hoop alvast op: 'Gaat het allemaal heel lastig maken' Formule 1
Formule 1

Piastri geeft hoop alvast op: 'Gaat het allemaal heel lastig maken'

Piastri geeft hoop alvast op: 'Gaat het allemaal heel lastig maken'

Oscar Piastri was aan het einde van Q3 bezig aan een goede ronde, maar raakte de controle over zijn auto kort kwijt, waardoor hij zijn tijd niet wist te verbeteren. De coureur eindigde op P10, maar start door de straf van Sergio Pérez als negende. ‘De pace ziet er goed uit’, zegt Piastri in gesprek met Formula1.com.

De McLaren-coureur heeft het naar eigen zeggen niet makkelijk in Barcelona. ‘Het was een zwaar weekend. Ik voel me niet helemaal op mijn gemak in de auto’, geeft hij eerlijk toe. ‘Gistermiddag leek het wat positiever. Vanochtend had ik het weer lastiger’, benadrukt hij de wisselvalligheid die hij ondervindt. ‘Op bepaalde momenten tijdens de kwalificatie zag het er iets beter uit. Maar ja, ik heb dus flink geworsteld met de auto, om welke reden dan ook’, vat hij zijn kwalificatie samen.

Piastri ziet weinig kansen vanaf de vijfde startrij

De Australiër ziet dat er nog wat werk aan de winkel is. ‘Er zijn dus wat dingen waar we naar moeten kijken. We gaan proberen morgen wat punten binnen te halen’, blijft hij echter positief. ‘Het is moeilijk om erachter te komen wat er precies mis is. De longrun pace in de tweede vrije training zag er goed uit’, noemt hij als pluspunt. ‘Dat is natuurlijk wel positief. Maar vanaf P10 starten gaat het allemaal heel lastig maken’, moet hij ook realistisch blijven. Piastri vergat hierbij dat Pérez een straf van drie plekken heeft, waardoor Piastri zelf naar P9 gaat en Fernando Alonso morgen op P10 naast hem staat.

‘De top tien zit heel dicht bij elkaar’, weet Piastri maar al te goed. ‘De pace ziet er goed uit, maar het zag er bij de rest ook niet slecht uit’, zegt hij, waarbij hij een beetje moet lachen. ‘Het gaat een interessante dag worden. We kijken of we verder naar voren kunnen komen’, deelt hij de hoofdstrategie voor zondag. ‘Maar het was dus gewoon lastig’, herhaalt hij nog eens ter afsluiting.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws