Van Buren schetst plan van aanpak voor Verstappen: 'Buitenom in bocht één, direct regelen!' Opinie
Opinie

Van Buren schetst plan van aanpak voor Verstappen: 'Buitenom in bocht één, direct regelen!'

Van Buren schetst plan van aanpak voor Verstappen: 'Buitenom in bocht één, direct regelen!'

Viaplay-analisten Rudy van Buren en Christijan Albers bespreken de kwalificatie van Max Verstappen en bewonderen opnieuw hoe ijzersterk de Nederlander presteerde. Hij wist de poleposition weliswaar niet te bemachtigen, maar Van Buren heeft een plan van aanpak klaarliggen om Lando Norris direct in de eerste ronde al te verschalken. De strijd om de zege zal zondag gaan tussen McLaren en Red Bull Racing.

Norris wist op zaterdag in Barcelona de poleposition te pakken, maar het verschil met Verstappen was ontzettend klein. Hij was namelijk slechts twee honderdsten sneller dan de drievoudig wereldkampioen. De Nederlander was na afloop alsnog tevreden en stak de loftrompet voor het werk dat McLaren heeft verricht om zo'n compleet pakket op de baan te krijgen. 'Het wordt close, maar goed dat hebben we al vaker gezegd, want McLaren is heel goed', zegt Van Buren in de nabeschouwing bij Viaplay.

'Het wordt gewoon een gaaf gevecht', denkt de Red Bull-simulatorcoureur. Albers denkt dat Mercedes ook mee kan doen. 'Ik denk dat Lewis kan matchen met de pace van Norris en Max. En hij heeft niets te verliezen. Hij is blij dat hij er een keertje bij staat!' lacht de oud-coureur. De heren vermoeden alsnog niet dat Verstappen daardoor in zijn spiegels moet kijken op zondag. 'Je ziet nog steeds het verschil ook met hem en Norris. Max is echt aan het opbouwen, hij staat er continu. Norris niet', zegt Albers.

'Als Max niet op pole staat, staat hij tweede, en als het echt slecht gaat, staat hij derde. Maar hij is ijzersterk', vervolgt de oud-coureur. 'Aan het begin van het weekend rijdt hij met veel minder motorvermogen, en dan komt hij er tijdens de kwalificatie ineens weer bij. Die auto's komen absoluut dichter bij elkaar, maar ik denk dat je toch wel een gat gaat zien met die McLaren en die Red Bull', zegt Albers. 'Het gaat allemaal om welke ontwikkelingen eraan komen en in welk tijdperk. Wie nu eerst komt met ontwikkelingen, heeft een voordeel erbij. Dan scoor je veel punten.'

'Norris is geen killer zoals Max'

Albers denkt dat het voordeel van Verstappen ook is, als hij een keertje als tweede of als derde start, dat hij veel makkelijker naar voren kan komen omdat hij direct toe kan slaan. 'Norris kan dat niet, want hij is geen killer zoals Max. Het zit er misschien wel in, maar niet op hetzelfde niveau', denkt Albers. Voor Van Buren was het in ieder geval geen verrassing dat er een tijdperk zou komen waarin Verstappen en Norris met elkaar zouden strijden. 'Ik denk dat Norris jarenlang niet het juiste materiaal had', zegt Van Buren.

'En omdat hij dat nu wel heeft, laat hij zien wat hij kan', vervolgt hij. Norris won in Miami zijn eerste Grand Prix, nadat hij geluk had met de safetycar en Verstappen schade aan zijn RB20 had gereden. Ook in Imola en in Canada streden de twee coureurs om de zege. Het lijkt erop dat ook in Spanje een gevecht tussen hen plaats kan vinden. Van Buren ziet liever dat Verstappen er direct vandoor gaat: 'Buitenom in bocht één, direct met die slipstream en dan direct regelen!' aldus Van Buren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws