Piastri haalt Verstappen-uitspraak lachend aan: 'Zal zijn woorden niet herhalen' Formule 1
Formule 1

Piastri haalt Verstappen-uitspraak lachend aan: 'Zal zijn woorden niet herhalen'

Piastri haalt Verstappen-uitspraak lachend aan: 'Zal zijn woorden niet herhalen'

Oscar Piastri is misschien wel de indrukwekkendste debutant in de Formule 1 van de afgelopen jaren. De Australiër stapte ook op een goed moment in bij McLaren en pakte in Monaco zijn eerste podium van het seizoen. De nuchtere coureur heeft er echter weinig zin in om te speculeren over de haalbaarheid van de overwinning, die voor Charles Leclerc weggelegd was.

Leclerc was het hele weekend al veruit de snelste man, en verdiende zijn overwinning dan ook dubbel en dwars. Piastri vond ondanks de tweede plek niet dat McLaren het zo goed voor elkaar had. 'We hadden het eigenlijk het hele weekend lastig. We wisten niet echt hoe we ervoor stonden. Na de derde vrije training hadden we nog wel wat werk te doen, maar in de kwalificatie voelde de auto goed aan', zegt de benjamin van het Formule 1-veld, die een plekje op de eerste startrij veroverde.

'In Q3 waren er wel een paar bochten die ik graag opnieuw had kunnen proberen, maar als je zo hard pusht, is het onvermijdelijk dat je hier en daar wat foutjes maakt. Ik ben dus wel heel blij met mijn prestatie, en de snelheid van de auto was ook goed', laat Piastri optekenen in de FIA-persconferentie. De uitslag van de kwalificatie was cruciaal, omdat de top tien van de zaterdag ook in die volgorde over de eindstreep zou komen op zondag.

Paralellen met Red Bull

De Australiër legt vervolgens ook uit waar hij het liet liggen in zijn Q3-ronde. 'In bocht 5 (de hairpin, red.) en in bocht 10, de chicane na de tunnel, deed ik het niet optimaal.' Opvallend genoeg zijn dat dezelfde bochten waar Verstappen het in zijn RB20 ook lastig had. McLaren hanteert een vergelijkbare filosofie als Red Bull Racing, en dat kan mogelijk verklaren waarom beide teams het lastig hadden met deze bochten. Dit zijn de langzaamste bochten op het circuit, waarbij het nemen van kerbstones belangrijk is. McLaren wist echter beter met die uitdaging om te gaan dan Red Bull.

Piastri kwam uiteindelijk 0,154 seconden tekort op polesitter Charles Leclerc. 'De rest van mijn ronde was best goed, ik worstelde alleen een beetje in die twee bochten. Of het genoeg had kunnen zijn voor poleposition, weet ik niet', zegt de 23-jarige coureur. 'Wat mij betreft is het vrij zinloos om in te gaan op als-scenario's. Max vatte het vrij goed samen een paar weken geleden', glimlacht Piastri. 'Ik zal zijn woorden niet herhalen, maar het is een goede analogie, en ik denk dat die voor iedereen geldt', zo refereert Piastri aan de Verstappen-uitspraak uit Miami: 'Als mijn moeder ballen had, zou ze mijn vader zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws