Pirro wint Legends Trophy-race, Jajovski zegeviert bij All-Stars Formule 1
Formule 1

Pirro wint Legends Trophy-race, Jajovski zegeviert bij All-Stars

Emanuele Pirro heeft beslag weten te leggen op de vijfde race in de digitale Legends Trophy-competitie. De oud Formule 1-coureur was op het virtuele Sebring voormalig IndyCar-rijders Hélio Castroneves en Dario Franchitti te snel af. Simracer Erhan Jajovski won The Race All-Star Series voor de wat serieuzere simracers.

Voor Pirro, tussen 1989 en 1991 actief in de Formule 1, was er gedurende de vijf rondes tellende race geen vuiltje aan de lucht. De Italiaan begon van poleposition en behield zijn leidende positie in de rondes daarna vast zonder ook maar een beetje dreiging van achteren te krijgen. Achter hem was het chaos alom bij de start doordat ongeveer acht coureurs met elkaar in botsing kwamen.

De Legends Trophy is een speciaal eSports-evenement waar oud Formule 1- en IndyCar-coureurs aan meedoen. Naast de drie podiumklanten waren bijvoorbeeld ook Jacques Villeneuve, Jenson Button, Juan Pablo Montota en Tony Kanaan aanwezig. In de Legends Trophy worden twee races per weekend gereden. Button won de eerste.

Jajovski wint op Sebring met Huis vlak achter zich

Bij de The Race All-Star Series voor de wat serieuzere simracers was Erhan Jajovski de beste. Hij startte van pole met de Nederlander Rudy van Buren naast hem. Van Buren nam in het begin even de kop over, maar gleed na een paar bochten van de baan af. Hij zou uiteindelijk als vijftiende finishen, één plek achter Job van Uitert. Landgenoot Bono Huis kende meer succes door net als vorige week het podium te bereiken. Op Sebring finishte hij als tweede, vlak achter Jajovski.