Plooij kritisch op boeroepers: 'Hoop dat ze niet komen opdagen' Formule 1
Formule 1

Plooij kritisch op boeroepers: 'Hoop dat ze niet komen opdagen'

Plooij kritisch op boeroepers: 'Hoop dat ze niet komen opdagen'

Jack Plooij heeft een duidelijk statement ingenomen aangaande het boeroepen richting bepaalde Formule 1-coureurs en Lewis Hamilton in het bijzonder. Hij vindt dergelijke zaken namelijk niet thuishoren in de Formule 1 en neemt er in gesprek met Sky Sports dan ook hard stelling tegen.

De verslaggever van Ziggo Sport legt de link met voetbal. 'De Nederlandse voetballers waren niet goed op het EK, dus alle voetballers zijn Formule 1-fans geworden', zegt hij. Het boeroepen kan wat hem betreft direct stoppen. 'Dit is geen Formule 1. Die mensen horen niet in de sport en ik hoop dat ze niet op komen dagen.' Hij vindt dat fans coureurs moeten respeceteren en richt zich ook tot de fans in Zandvoort om niet boe te gaan roepen.

Zandvoort en Plooij gaan al een geruime tijd terug. Eén van zijn eerste herinneringen was van toen hij acht jaar oud was. 'Ik widle naar de Formule 1, maar had het geld er niet voor', memoreert hij. 'Ik was hier op het strand en hoorde het geluid, dus kroop ik onder het hek door.'

Boeroepen gesprek van de dag

Het boegeroep richting Hamilton is bijna het gesprek van de donderdag. Na de Grand Prix van Groot-Brittannië, waarin Hamilton Verstappen uit de race kegelde, krijgt de regerend wereldkampioen regelmatig dergelijke uitingen zijn kant op. Hijzelf en Max Verstappen zijn er gelaten onder, maar Plooij en ook Jan Lammers keren zich hevig tegen het boeroepen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws